Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Mega Piraten Festijn met eigen begeleidingsband terug naar Borger

logo MPFBORGER – Het Mega Piraten Festijn keert op zaterdag 14 maart weer terug naar Borger. De Drentse plaats is al jaren een vaste halte van de reizende festivalkaravaan en krijgt dit jaar de eer om het nieuwe MPF-seizoen af te trappen. Vele toppers uit de Nederlandstalige muziekwereld zijn weer van de partij. Van Jan Smit tot Jannes, van Henk Wijngaard tot Thomas Berge, van de Gebroeders Ko tot Roy Donders. De presentatie is als vanouds in handen van Willie Oosterhuis. De voorverkoop is inmiddels begonnen.

Voor het eerst gaat het Mega Piraten Festijn werken met een eigen band: Het Mega Piraten Festijn Orkest. Die zal een aantal artiesten op het affiche live begeleiden. “En veel meer kan ik er op dit moment ook nog niet over zeggen, want dit is echt nog maar enkele dagen geleden besloten”, vertelt organisator Eddie Mensink. “Hoe het eruit zal komen te zien? Dat moet straks blijken. Hoe dan ook blijven we werken met het podium middenin de tent, maar dat zal, aangezien er straks ook een band moet staan, wel wat groter worden. Het idee voor de band bestond al enkele jaren en dit jaar hebben we knoop doorgehakt. Een fantastische toevoeging, denken we. En weer een keer wat anders. Nu moeten we zo snel mogelijk alle puntjes op de i zetten.”

Het wordt het twaalfde seizoen voor het Mega Piraten Festijn en de elfde editie in Borger. “Ons tweede jaar werd Borger een halte en vanaf dat moment maakt Borger onafgebroken deel uit van onze route”, vertelt Eddie. “Alsof we ermee getrouwd zijn. Het voelt altijd als thuiskomen. Dat komt ook omdat we in Borger in het epicentrum van het piratengebeuren zitten. Veel andere locaties slaan we wel eens een jaartje over omdat we het publiek hongerig willen houden. Dat is in Borger niet nodig. Daar is de honger altijd gebleven! We mogen altijd rekenen op veel enthousiast publiek en daar doe je het uiteindelijk voor.”

De entreeprijs is dit jaar vastgesteld op 21 euro. Kaarten voor de tribune kosten 29,50 euro en zijn uitsluitend via www.megapiratenfestijn.nl verkrijgbaar.
Het oude vertrouwde, oer-Hollandse blijft ook dit seizoen centraal staan in de festivalformule. “We noemen het MPF ook wel het Meezingfeest van het jaar. En niet voor niets. Iedereen die een MPF heeft bezocht, weet waarover ik het heb. Iedereen zingt mee. ‘Verbroedering en gezelligheid’ dat blijft onze insteek en daar wordt niets aan veranderd.”

Programma
Jan Smit, Jannes, Roy Donders, Django Wagner, Marianne Weber, Jan Keizer & Anny Schilder, Gebroeders Ko, Henk Wijngaard, Koos Alberts, Sieneke, Thomas Berge, Stef Ekkel, Ancora, Monique Smit, Jaman, Lesley Williams, Vinzzent, De Dikdakkers, Helemaal Hollands, De Hollandio’s, Belinda, Dario en Gino Graus (wijzigingen voorbehouden).

Voorverkoop
Kaarten (à 21 euro, exclusief reserveringskosten) zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij de Bruna in Borger, CD Hal in Ruinen, Snackbar Succes in Gieten, Total de Punt in De Punt, Hekman Muziek in Winschoten, Snackbar John in Gasselte, Total Drentse Poort in Nieuw Buinen en bij alle vestigingen van Primera (onder andere in Assen, Emmen, Stadskanaal, Groningen en Coevorden). Daarnaast kunt u ook kaarten reserveren via Paylogic. Tribunekaarten zijn verkrijgbaar via www.megapiratenfestijn.nl.

Het terrein aan de Buinerstraat is geopend vanaf 18.30 uur. Het officiële programma begint om 20.00 uur.

Zie verder www.megapiratenfestijn.nl.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

1 Reactie op “Mega Piraten Festijn met eigen begeleidingsband terug naar Borger

  1. Waarom komen Lucas en Gea niet naar Borger?
    En ik lees: “Alsof we ermee getrouwd zijn. Het voelt altijd als thuiskomen.
    Eddie, !! jouw bedrijf zit in Nijmegen, Lucas en gea zijn hier geboren wat nu Thuis komen.
    Zij horen gewoon in Borger te staan snap dat dan !!!!!!!!
    Beetje raar van de organisatie !!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.