Direct naar de inhoud.

Burgemeester neemt ruim tijd voor praatje met vrijwilligers

Burgemeester Galama
Burgemeester Galama praat met de vrijwilligers

STADSKANAAL –  Lustrumviering buurtcentrum Maarsstee – Ze hadden het tot in de puntjes voorbereid de vrijwilligers van Buurtcentrum Maarsstee: De viering van het vijfjarig bestaan van het buurtcentrum en de derde editie van het Open Knoalster Mens-erger-je-niet-toernooi op zaterdag 31 december. Rond half een arriveerde burgemeester Galama samen met twee bestuursleden in een prachtige koets getrokken door twee raspaarden. Voor het buurtcentrum staat een bonte erehaag van vrijwilligers, die in levende lijve de activiteiten van het buurtcentrum uitbeelden. De burgemeester neemt ruim de tijd een praatje te maken met de vrijwilligers.

Toespraak
Als iedereen binnen is, houdt burgemeester Galama een hartverwarmende toespraak over het buurtcentrum en haar vrijwilligers. Kernachtig en waar zegt ze: ‘gemeente en Lefier hebben het buurtcentrum mogelijk gemaakt, maar de bewoners en vrijwilligers van Maarsstee hebben deze kans ten volle aangegrepen en van het buurtcentrum gemaakt wat het nu is’. Nadat Lefier warmhouders voor toekomstige maaltijdvoorziening heeft aangeboden, komt burgemeester Galama spontaan met haar reactie. Als de maaltijdvoorziening van de grond komt, gaat zij een avond serveren. Uiteraard gaat het bestuur van het buurtcentrum gretig in op dit aanbod. Met veel confetti geeft ze vervolgens het startsein voor het Mens-erger-je-niet toernooi. Op 16 speeltafels beginnen 64 deelnemers (vier hebben hun deelnameticket vrijwillig afgestaan) aan vier bloestollende speelronden. Het gaat er soms stevig aan toe tussen deelnemers van alle leeftijden. Uiteindelijk

De vrijwilligers beelden de activiteiten uit
De vrijwilligers beelden de activiteiten uit

wordt de finale aan de verlichte en megagrote speeltafel uitgevochten door Tinie Holtjer, Ibel Hadders, Simca Buss en Sanne Rosing. De laatste en tevens en van de jongste deelnemers trekt uiteindelijk aan het langste eind. De vier finalisten krijgen allemaal een VVV-bon en Sanne natuurlijk de felbegeerde wisselbokaal. Voor een jaar mag zij zich als opvolger van Fred Bogers de meest ergerlijke persoon van Stadskanaal noemen. In figuurlijke zin welteverstaan.

Compliment
Een groot compliment gaat uit naar het organisatiecomité: Henk Mulder, Marcel Rosing, Mathilde Rosing, Reina Kiewiet en Rieks de Groot. Ook wordt de familie Bruggink uit De Krim bedankt voor het lenen van de speelborden en het grote finalebord. Ook gaat dank uit naar Roelie Wubs en Tom Blom uit Wedde voor de prachtige koets en de paarden Anka en Daisy. Zaterdag 31 januari 2015 is een topdag geweest voor Buurtcentrum Maarsstee.

[ingezonden]

Eén reactie op “Burgemeester neemt ruim tijd voor praatje met vrijwilligers”

  1. Ik ben benieuwd naar de leeftijd van mevr Simka Buss.
    In mijn stamboom onderzoek kom ik n.l. die naam tegen, mevr Buss is in mijn gegevens geboren te Onstwedde in 1921.

    BVD voor een eventuele reaktie.
    Vr groet, Arie Haagsma.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-