Direct naar de inhoud.

Uitslaande brand in Vlagtwedde

  • door:
  • op:
Foto: M. Dol - RTV-S
Foto: M. Dol – RTV-S
Foto: M. Dol - RTV-S
Foto: M. Dol – RTV-S

VLAGTWEDDE – Op dinsdagavond 3 februari jl. heeft een felle brand een vrijstaande woonboerderij aan de Harpelerweg in Vlagtwedde grote schade toegebracht. De melding van het incident kwam rond 22:10 bij Meldkamer Noord-Nederland binnen.

Vrijwel direct was duidelijk dat het ging om een uitslaande brand. Daarbij werd gemeld dat in een aangrenzende stal mogelijk paarden aanwezig zouden zijn. Daarom werd opgeschaald naar ‘middelbrand’, wat inhoudt dat naast een blusvoertuig en een hoogwerker ook een extra blusvoertuig wordt opgeroepen. De paarden zijn in veiligheid gebracht. Het was voor de brandweer niet veilig om de boerderij te betreden en de brand van hieruit te bestrijden. De korpsen van Vlagtwedde en Stadskanaal konden niet voorkomen dat de woonboerderij grote schade opliep. De stal is behouden gebleven.

Omstreeks 23:15 kon het sein ‘brand meester’ worden gegeven. Ten tijde van de brand waren er geen personen aanwezig. Er hebben zich dan ook geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. De oorzaak van de brand is onbekend. De politie zal hier onderzoek naar doen.

2e keer brand
Eerder op de dag is er ook brand geweest op hetzelfde adres. In de ochtend rond de klok van zes werd er een keukenbrand gemeld, waarbij de bewoners werden gewekt door de rookmelder. De korpsen van Vlagtwedde en Stadskanaal hadden deze brand snel onder controle. Enig verband tussen deze twee branden is niet bekend. De politie zal ook hier onderzoek naar doen.

Tekst: Brandweer Groningen



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal