Direct naar de inhoud.

ChristenUnie wil ‘grensbalie’ voor werkgelegenheid in regio

  • door:
  • op:

over de grens en grensbordDEN HAAG – De ChristenUnie vindt dat de Rijksoverheid meer moet doen om grensregio’s te ondersteunen. Provincies en gemeenten aan de Duitse en Belgische grens lopen tegen veel belemmeringen aan. Vooral op het gebied van de arbeidsmarkt, onderwijs, ruimte voor ondernemers en infrastructuur hebben zij oplossingen vanuit de landelijke overheid nodig. Zo sluiten MBO-opleidingen nog onvoldoende aan op de Duitse arbeidsmarkt. Ook zijn in Duitsland veel stages, terwijl MBO-studenten in Nederland moeilijk aan een stage kunnen komen.

De ChristenUnie stelt een ‘grensbalie’ voor bij de Rijksoverheid. Dit moet een aanspreekpunt worden voor regionale en lokale bestuurders. Carola Schouten (Tweede Kamerlid ChristenUnie): “Op dit moment worden vanuit de regio’s de economische problemen wel aangekaart bij de Rijksoverheid, maar niet opgelost. Dat moet veel beter en sneller.

Carola Schouten: “De minister deelde gisteren complimenten uit voor het actieplan in Bergen op Zoom, naar aanleiding van de sluiting van Philip Morris. Maar het gaat hier om veel werkgelegenheid en belemmerende regels. Het kabinet zal actief met de regio’s mee moeten denken hoe deze plannen daadwerkelijk uitgevoerd kunnen worden.”



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal