Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Lokale zenders Groningen willen RMC

RTVGRONINGEN – De meeste lokale omroepen in de provincie Groningen komen regelmatig bijeen voor overleg. Dit overleg komt nu in een stroomversnelling omdat in 2018 de gemeenten gaan fuseren en herindelen. In de mediawet staat geschreven dat er maar één publieke omroep actief mag zijn per gemeente of provincie. Daarom hebben de omroepen nu werkgroepjes geformeerd om tot goede afspraken te komen. Ook wordt er gekeken naar het vormen van een Regionaal Media Centrum die verantwoordelijk wordt voor verzorging van het lokale en regionale nieuws binnen het uitzendgebied.

werkgroep

Op maandagavond 16 februari komt deze werkgroep voor het eerst bijeen. Aan het overleg doen de omroepen LOGO, Radio Westerwolde, Radio Parkstad, RTV Stadskanaal, Radio Compagnie, Omroep Menterwolde en Havenstad FM mee. Stadszender OOG radio en de omroepen Regio FM en Westerkwartier zijn vooralsnog niet betrokken bij het overleg –   [ lees ook mediamagazine Semsland.nl ]

samenwerking in Twente en omgeving

Afgelopen zomer werd er al een kijkje genomen door de Groningers bij het RMC van Twente in Enschede. Zie hier een videoflits van hoe het er daar uitziet 

 

 

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.