Direct naar de inhoud.

Politie pakt bestuurder op na achtervolging

  • door:
  • op:

politie_groningen

EERSTE EXLOERMOND, MUSSELKANAAL – Een 35-jarige inwoner van een klein dorp in de gemeente Borger-Odoorn werd donderdag gearresteerd na een achtervolging door de politie waarbij de man snelheden van meer dan 200 kilometer per uur bereikte.

Agenten zagen donderdagmiddag een auto met hoge snelheid over de Sluisstraat richting Stadskanaal rijden. De wagen reed met een snelheid van zo’n 180 kilometer naar de Eerste Exloërmond waar voor een woning werd gestopt. Toen de politieauto probeerde verder rijden tegen te gaan, werd volgas gegeven. Met extreem hoge snelheden van boven de 200 kilometer per uur scheurde de auto richting Musselkanaal, soms pal langs fietsers en voetgangers. De politie vond de wagen iets later stilstaand met alleen nog een passagier aan op de Seringenstraat in Musselkanaal. De inzittende, een 21-jarige Farmsumer, wilde niet zeggen wie had gereden. Getuigen vertelden de agenten dat de bestuurder door de bosjes was weggerend.

De betreffende persoon werd iets later achterin een geparkeerde auto in de omgeving aangetroffen. De 35-jarige man rende opnieuw weg maar werd achterhaald en in de boeien geslagen. Nadat proces-verbaal was opgemaakt voor het negeren van eens stopteken, rijden zonder rijbewijs, en het zich onttrekken aan een arrestatie mocht hij naar huis. De man had geen duidelijke verklaring voor zijn vlucht behalve dan dat hij jarig was.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal