Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Buurtzorg Musselkanaal viert 5-jarig bestaan

buurtzorg MusselkanaalMUSSELKANAAL – Afgelopen donderdagmiddag heeft Buurtzorg Musselkanaal samen met haar cliënten het eerste lustrum gevierd. Onder het genot van een hapje en een drankje en met de muzikale begeleiding van Dubbel-Fris. Er konden oud Hollandse spellen worden gespeeld en er was een verloting met mooie prijzen. Een gezellige en ontspannen middag, Inderdaad mét de cliënten, want zonder hen geen Buurtzorg Musselkanaal en zeker geen lustrum!

Wanneer zijn jullie opgericht? In februari 2010 hebben we met een aantal verpleegkundigen het Buurtzorg team in Musselkanaal opgericht. Omdat we weer goede zorg wilden bieden op een manier waar we zelf ook plezier aan beleven. Niet anderen, lees managers, maar wijzelf die dagelijks bij de client komen weten wat deze nodig heeft. Dit kunnen we zelf organiseren en plannen.

buurtzorg1Vergaderen en indicaties aanvragen? Ook dat kunnen we prima zelf! Roosters maken? Geen probleem
Nieuw personeel aannemen? Tuurlijk, maar alleen de beste! En die zoeken we dan zelf uit! Dat deze zelfsturing werkt hebben we denk ik bewezen de afgelopen jaren, en wij niet alleen, in heel Nederland in Buurtzorg uitgegroeid tot 1 van de grootste, waarmee rekening gehouden moet worden. (En dat in nog geen 10 jaar, want het eerst Buurtzorgteam is in 2006 pas ontstaan)

Voor welke buurt zorg je dan en hoe?
Dat ik niet ging over de hondenpoep op de stoep zorgde in de eerste maanden voor een boze meneer op het spreekuur. Inmiddels weet toch bijna iedereen dat we verpleging en verzorging leveren bij de mensen thuis in Musselkanaal  5 jaar na de start zijn we nog steeds blij dat we ooit de stap hebben gezet en doen we ons werk nog steeds met veel passie en plezier en natuurlijk voor de leukste cliënten!buurtzorg 2

[buurtzorg Muselkanaal – foto’s: H. de Jong msktje ]

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.