Direct naar de inhoud.

Zeer glad door ijzel en bevroren ondergrond

  • door:
  • op:
Ook glad op de stoep!
Ook glad op de stoep!

STADSKANAAL – Zeker zo’n zestig ongevallen volgens politie Noord-Nederland na de extreme gladheid van zaterdagmorgen. Mogelijk komen daar nog meer ongevallen bij die tot nu toe niet gemeld zijn bij de hulpdiensten. De gladheid werd veroorzaakt door invallende dooi met regen en ijzel die op de bevroren ondergrond direct bevroor. Dit zorgde voor extreem gladde wegen tussen 08.00 en 10.00 uur.

Hoeveel ongelukken precies in onze regio de Kanaalstreek zijn gemeld is nog onbekend, maar in Zuid Groningen lijkt het mee te vallen. De meeste zware ongevallen hebben plaatsgevonden op de A7 en A28. Vooral de A7 tussen Leek en Groningen was spekglad waarbij meerdere auto’s op elkaar gebotst zijn. Hierbij waren gewonden en zwaargewonden te betreuren. Het KNMI heeft code oranje afgekondigd en adviseerde om zaterdagmorgen niet de weg op te gaan in Groningen, Drenthe en Friesland. Tegen het middaguur werd code oranje ingetrokken.

Op de binnenwegen in Stadskanaal en omgeving is het nog steeds erg glad. Vooral op diverse stoepen en op en afritten moet je voorzichtigheid betrachten. Vannacht gaat het opnieuw vriezen. Kijk dus ook zondagmorgen goed uit. Hierna zet de dooi door..



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal