Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Vijftig windmolens in de Drentse Veenkoloniën

windmolensBORGER – In de Drentse Veenkoloniën komen 50 windturbines, verdeeld over vijf locaties. Dat heeft minister Kamp zojuist bekend gemaakt. In de zogenoemde Gebiedsvisie Drenthe waren drie gebieden geschikt bevonden voor windmolens, maar daar voegt het rijk nu twee aan toe.


Gedeputeerde Rein Munniksma baalt van de twee extra stroken. Wel is hij tevreden dat de minister heeft aangegeven zo veel mogelijk ruimte te laten tussen de lijnen van molens. De windturbines komen in gemeenten Borger Odoorn (35 molens) en Aa en Hunze (15 molens).  [ meer op RTV Drenthe ]

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

8 Reacties op “Vijftig windmolens in de Drentse Veenkoloniën

 1. dit hoort niet zo dicht bij de bewoonde wereld

 2. BELACHELIJK.

 3. kunnen ze die rare dingen niet weglaten

 4. Deze windmolens komen niet “bij stadskanaal” de uiteinden van een paar rijen eindigen op 1 km afstand van stadskanaal. En de rest van de molens staat weer verder weg.

  Geef inwoners de kans een stukje windpark te kopen, dan is er minder subsidie nodig, http://www.duurzamebrabanders.nl/blog/2015/02/waarom-negeren-volksvertegenwoordigers-dat-subsidie-voor-windenergie-op-het-land-niet-meer-nodig-is/

 5. De grootste stommiteit windmolens,een achterhaald iets en nooit rendabel te krijgen alleen door ons log lichaam in Brussel met een een subsidiesaus overgoten. Er zijn wel rendabele technieken
  maar die neemt men niet serieus in Brussel en Den Haag ,en dan hebben we het nog helemaal niet over de leefbaarheid van het gebied het wegtrekken van de weinige industrie die hier nog is en het levenslang vastgekluiterd zitten aan je onverkoopbare woning of je moet hem al weggeven ja een aantal landbouwers met dollartekens zijn de enigen die profiteren.

 6. Er is dus helemaal geen gehoor gegeven aan het draagvlakonderzoek.
  Vertel mij dan eens wat de meerwaarde van dat onderzoek was……

 7. Windturbinetechnologie is achterhaald, zaak eea te traineren tot aan de Hoge Raad, dan lost de tijd het probleem vanzelf op, echter het gevaar is aanwezig ivm gaswinningsproblematiek dat Kamp plaatsen van windparken nu versneld wil doorvoeren ;
  Dus waakzaamheid is geboden

 8. Henk Daalder kan wel zeggen dat de dichtstbijzijnde molens op één kilometer afstand staan, maar ga voor de aardigheid eens naar een gebied met windmolens, er zijn er zat vlak over de grens, en je zult zien dat een kilometer neer komt op ‘het ding staat in je achtertuintje’.
  Blijft hoe dan ook een vreemd fenomeen die hele windhandel. Het is never nooit niet duurzaam te krijgen, want voor iedere mega-watt die je zou kunnen opwekken heb je nog een mega-watt aan fossiele back up nodig, want als het niet hard genoeg waait of juist te hard, dan wordt er geen windenergie geleverd. Maar we willen wel stroom, dus dat komt dan van een gewone centrale.
  John heeft groot gelijk, blijven traineren tot men er achter komt dat het wellicht toch niet zo’n goed idee is, al die ellende op een rij.
  Ik zou iedereen willen aanraden om eens een kijkje te nemen op climategate.nl, daar is héél veel info te vinden over hoe de overheid ons bij de neus probeert te nemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.