Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

PvdA en CU Stadskanaal willen helderheid ouderbijdrage jeugdzorg

Bert Van Beek (CU Stadskanaal)

Bert Van Beek (CU Stadskanaal)

STADSKANAAL – De ChristenUnie en de Partij van de Arbeid in Stadskanaal maken zich grote zorgen over zorg- mijders vanwege de hoge ouderbijdrage in de jeugd-ggz. De ouderbijdrage in de jeugd-ggz kan oplopen tot 1500 euro per jaar. De eerste signalen wijzen erop dat dit een drempel is voor ouders om hulp te vragen. De ChristenUnie en de Partij van de Arbeid willen daarom van het college weten hoe de situatie is in Stadskanaal.

ChristenUnie-raadslid Bert van Beek “Het gaat om kwetsbare kinderen die zorg nodig hebben. Het kan niet zo zijn dat deze kinderen de noodzakelijke zorg niet krijgen vanwege een financiële drempel”. Partij van de Arbeid-raadslid Theo Klinkhamer “Wij willen daarom weten hoe groot het probleem is van zorgmijding in de jeugd-ggz in onze gemeente.” De partijen hebben inmiddels een zestal vragen hierover opgesteld richting het College van B&W Stadskanaal  – [ Lees meer op: CU Stadskanaal ]

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.