Direct naar de inhoud.

Schouder aan schouder in feesttent Ter Apel

Feesttent loopt langzaam vol. (f: Leon Musters)
Toespraak in feesttent Ter Apel. (f: Leon Musters)

TER APEL – De tent loopt langzaam vol gisterenavond in Ter Apel. Ook onze omroepmedewerker Leon Musters is onder de aanwezigen. Leon komt uit Ter Apel en kent iedereen in het dorp, ook het slachtoffer en familie. Het maakt diepe indruk op hem. Van feest is geen sprake meer. De bezoekers die zaterdag nog vrolijk het carnavalsfeest vierden zijn nu diep bedroeft.

Bij het ongeluk kwam zaterdag een 33-jarige vrouw om het leven en raakten vijf anderen gewond. Een grote tragedie. De festiviteiten werden na het ongeluk afgelast. Alleen het kindercarnaval ging gisteren door en in ingetogen sfeer volgde gisteravond nog de prijsuitreiking voor de mooiste praalwagen. Het is goed dat de feesttent open is gegaan. Mensen kunnen hun verhaal kwijt en steun zoeken bij elkaar.

Aan het begin van de avond is er een prachtig woord door burgemeester Leontien Kompier. De burgemeester van Vlagtwedde is samen met de wethouders en een groot deel van de gemeenteraad naar de tent in Ter Apel gekomen. Er heerst absolute stilte. Ook de burgemeester van Haren/Ems heeft gesproken. De zaal reageerde na de toespraak met een enorm applaus. Er volgt een minuut stilte. Wederom een uitbundig applaus. De toespraak werd afgesloten met het nummer van Guus Meeuwis ‘schouder aan schouder’. Het symboliseert de eenheid tussen de Nederlandse en Duitse organisatoren, ploegen, hulpverleners en natuurlijk de bewoners, de burgers zelf.. 100% schouder aan schouder in Ter Apel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-