Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Ziggo voegt per 1 april nieuwe TV kanalen toe

Dance TrippinSTADSKANAAL – Veel nieuwe digitale TV en radiozenders vanaf 1 april via de Ziggo kabel. Helaas zullen er ook een aantal verdwijnen. De wijzigingen zijn een gevolg van de harmonisatie van het televisie- en radioaanbod bij UPC en Ziggo.

Nieuwe zenders

In het digitale standaardpakket TV-Standaard worden de televisiezenders 2M (kanaal 77), CCTV News (508), Mediaset Italia (74), Meiden van Holland Soft (791), NPO Zapp Xtra (nu alleen in Plus en Extra-pakket), RTV-7 (75) en The Indonesian Channel (510) toegevoegd. Aan het TV Extra-pakket worden de zenders Dance Trippin (602), Extreme Sports Channel (412), Meiden van Holland Hard (792) en Shorts TV (125) toegevoegd.

Deze zenders verdwijnen

France 2, PassieTV/Dusk, Rai Uno en VH1 worden uit het digitale aanbod gehaald bij Ziggo. Passie TV en Dusk blijven wel afzonderlijk bestaan voor abonnees. Daarnaast worden er een aantal wijzigingen doorgevoerd in het radiopakket. Zo komt Radio Continu landelijk in het digitale radiopakket. Rai Radio 1 wordt uit het digitale radio-aanbod verwijderd. Tip: Alle RAI zenders (1,2 en 3)  zijn voor Italië-liefhebbers ongecodeerd en gratis te ontvangen via de Hotbird satelliet op 13 graden oost. Even een schotel uitrichten dus..

On-demand

Het gratis aanbod (binnen je abonnement) van on-demand films en series komt ook per 1 april te vervallen. Ook ‘de verrassingszenders’, onderdeel van het Alles-in-1 Plus of Extra abonnement komen per 1 april te vervallen. Een compleet overzicht van de zenderwijzigingen per 1 april is te vinden via: klantenservice/televisie-radio/gebruiken/zenderwijzigingen-digitale-tv

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

6 Reacties op “Ziggo voegt per 1 april nieuwe TV kanalen toe

 1. Heb bezwaar tegen het verdwijnen van RAIUNO: die publieke zender wil ik graag blijven kunnen kijken als ik in Nederland ben. Eventueel in extra zenderpakket onderbrengen svp; ik heb er wel wat voor over om RaiUno te houden bij Ziggo.
  Grazie!

 2. Ziggo heeft kanalen genoeg over, waarom kunnen de Duitse zenders MDR en SWR er niet op. Veel mensen houden van muziek.

 3. Leo de Bondt

  Ik vind het heel erg jammer, dat SIFI-channel per 1 juni gaat verdwijnen. Waarom?

 4. thymen heep

  koop gewoon een schotel kun je ge woon op 13 oost blyven kyken

 5. Het is toch onbegrijpelijk dat prachtige zenders zoals SWR, BR en MDR niet in een van de pakketten van Ziggo zitten.
  Namens vele vele abonnees zouden wij deze zenders graag in het pakket willen hebben.

 6. Hans Koppers

  Waarom biedt Ziggo de free tot air zenders niet aan? Het gaat tenslotte om zenders die voor een ieder vrij toegankelijk zijn! gratis zenders!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.