Direct naar de inhoud.

N366 tussen Stadskanaal en Duitse grens afgesloten wegens bomenkap

  • door:
  • op:

N366De bomen langs de N366 tussen Stadskanaal en de Duitse grens staan te dicht op de weg. Dit zorgt voor onveilige situaties. Daarom gaat de provincie ze weghalen.

Van vrijdag 27 februari 20.00 uur tot maandagochtend 2 maart 06.00 uur en van vrijdagavond 6 maart 20.00 uur tot maandagochtend 9 maart 06.00 uur is de N366 tussen de Van Boekerenweg bij Stadskanaal en de rotonde met de N391 bij Ter Apel dicht voor al het verkeer. Tijdens deze weekenden gaat de provincie Groningen zo’n 1.100 bomen kappen langs de N366. Ook verdwijnt er ongeveer 3,4 hectare aan struikgewas en bosjes. Met het kappen van de bomen wordt de oude landschapsstructuur weer hersteld. Voor het gekapte groen komen bomen terug in natuurgebied Westerwolde.

Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de Drentse Mondenweg. De omleidingsroutes worden met borden aangegeven.

Veiliger N366
De bomenkap vindt plaats in het kader van de herinrichting van de N366 tot een volwaardige autoweg. Dit betekent dat alle kruisingen ongelijkvloers worden, de weg wordt verbreed en voorzien van een groene middenstreep. Ook de bermen worden opnieuw ingericht. De bomen langs de N366 tussen Stadskanaal en de Duitse grens staan te dicht op de weg. Dit zorgt voor onveilige situaties. Daarom haalt de provincie ze weg. De beplanting bij de lintbebouwing blijft staan.

Westerstraat
Tegelijk met de bomen langs de N366 worden ook alle bomen, struiken en bosjes bij de aansluiting van de N366 op de Westerstraat in Ter Apel verwijderd.

Dit gebeurt in voorbereiding op de herinrichting van de kruising, die ongelijkvloers wordt gemaakt.

Landschap
Door het kappen van de bomen worden oude kenmerken van het landschap waar de weg doorheen loopt, weer beter zichtbaar. In het landschap tussen Stadskanaal en de Duitse grens staan veel struiken en bosjes, vaak haaks op de weg.
Door bestaande bomenrijen langs dit deel van de weg te kappen, komen die oude haakste structuren beter tot hun recht.

Herplanten
Voor de bomen die gekapt worden plant de provincie nieuwe bomen terug. De meeste bomen komen terug in natuurgebied Westerwolde. Dit gebied is onderdeel van het landelijke Natuurnetwerk Nederland, dat bedoeld is om natuurgebieden beter te verbinden met elkaar en met het omringende agrarische gebied. In dit gebied worden binnen drie jaar na de kap nieuwe bomen aangeplant. Daarnaast komen er ongeveer 60 bomen langs de vernieuwde Geert Veenhuizenweg in Veendam.

N366 Veilig
De provincie werkt sinds 2009 aan de herinrichting van de N366 om de verkeersveiligheid en de doorstroming van het verkeer op de N366 te verbeteren.
Het aantal ongelukken met slachtoffers op de provinciale weg N366 tussen Veendam en de Duitse grens is sinds 2009 al aanzienlijk gedaald. De doelstelling om in 2015 het totale aantal ongelukken en het aantal slachtofferongevallen te hebben gehalveerd, werd in 2013 al behaald.

Meer informatie
Meer informatie is te vinden op www.n366veilig.nl



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal