Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Provincie start campagne voor Statenverkiezingen

stempotloodGRONINGEN – Stem voor Groningen op 18 maart! Die boodschap zal de komende vier weken te zien en te horen zijn in de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen.
De slogan ‘Stem voor Groningen’ is onderdeel van een campagne waarmee de provincie Groningen zoveel mogelijk mensen naar de stembus wil krijgen op 18 maart. Commissaris van de Koning Max van den Berg, het gezicht van de campagne, verrichtte vandaag de aftrap met een verkiezingsposter die tot leven komt.

De Provinciale Statenverkiezingen gaan over de toekomst van de provincie. En dat vinden Groningers belangrijk. Vier jaar geleden ging 58% van de Groningers naar de stembus. Hiermee was de opkomst in onze provincie ruim 2% hoger dan het landelijk gemiddelde. Dat willen we graag zo houden. Vandaar dat wij als provincie oproepen vóór Groningen te stemmen op 18 maart.

Campagneactiviteiten
De opkomstbevorderende campagne zal de komende vier weken duidelijk zichtbaar zijn op verschillende plekken in de provincie, via posters en borden rondom lantaarnpalen. Ook organiseert de provincie samen met RTV Noord drie verkiezingsdebatten die live te volgen zijn op TV Noord. Pé Daalemmer en Rooie Rinus hebben het verkiezingslied ‘Wat mot je kaizen?’ geschreven dat te downloaden is via www.stemvoorgroningen.nl. Op genoemde webpagina vindt u ook de Stemwijzer en overige informatie over de verkiezingen. Daarnaast zijn er banners op verschillende websites terug te vinden en zijn er radiocommercials te horen, waarin de commissaris van de Koning kiezers aanmoedigt te gaan stemmen. Verder zal het provinciehuis zowel van buiten als van binnen aangekleed worden met campagneuitingen.

Negentien partijen
In totaal doen er negentien partijen mee aan de Provinciale Statenverkiezingen. Zij voeren uiteraard ook nog een eigen (politieke) campagne. Om u te helpen een keuze te maken tussen de verschillende partijen is er een StemWijzer ontwikkeld en nemen de partijen deel aan de verkiezingsdebatten die RTV Noord live uitzendt op 28 februari,
7 maart en 14 maart tussen 18.00 en 19.00 uur.

Verkiezingsontbijt
Het provinciehuis is op 18 maart een van de stemlocaties waar inwoners van de gemeente Groningen hun stem kunnen uitbrengen. Studenten die in het provinciehuis stemmen kunnen op vertoon van hun studentenkaart en stempas tussen 8.00 en 9.30 uur ontbijten met de commissaris van de Koning, jonge politici en medewerkers van de provincie Groningen.

Verkiezingsavond
De verkiezingsdag wordt afgesloten met een verkiezingsavond in het provinciehuis.
Alle Groningers zijn welkom vanaf 21.00 uur. Tijdens de avond zijn er interviews met lijsttrekkers en komen er peilingen voorbij. Verder treden Pé Daalemmer en Rooie Rinus live op met het verkiezingslied ‘Wat mot je kaizen?’.

Bekijk het campagnefilmpje op www.provinciegroningen.nl of op YouTube

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.