Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Scheepvaart in het Stadskanaal centraal tijdens diavoorstelling SHC

Ter Apel HoofdkadeSTADSKANAAL – Op zondag 1 maart vertoont historicus Bert Roossien weer beelden uit het archief van het Streekhistorisch Centrum. Deze keer staat de scheepvaart in het Stads-, Mussel- en Ter Apelkanaal centraal in de voorstelling, in het kader van de viering van 250\400.

In de negentiende eeuw was het Stadskanaal één van de belangrijkste vaarwegen in Noord-Nederland. De infrastructuur over water was ideaal voor het vervoeren van de turf uit de venen en de landbouwproducten die voor de turf in de plaats kwamen. In 1912 werden jaarlijks nog meer dan 10.000 vrachtschepen geschut. En waar veel gevaren wordt, worden ook schepen gerepareerd en gebouwd. Honderd jaar geleden telde men nog 13 scheepswerven langs het kanaal.

In 2015 wordt herdacht dat het 250 jaar geleden is dat het stadsbestuur van Groningen besloot tot de aanleg van het Stadskanaal. Daarom staan veel van de zondagmiddagactiviteiten dit jaar in het teken van dit jubileum. Kijk voor alle activiteiten op www.250400.nl

De voorstelling op 1 maart begint om 14.30 uur, de entree bedraagt € 2,50 en is gratis toegankelijk voor donateurs van het SHC. Reserveren kan via 0599-612649 (tijdens kantooruren) of per mail: info@streekhistorischcentrum.nl
Foto: collectie Streekhistorisch Centrum Stadskanaal (Hoofdkade TerApel)

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.