Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Bruin Goud deel 5 in Streekhistorisch Centrum

Bruin Goud afl 5 Stoom Streekhistorisch CentrumSTADSKANAAL – Dit seizoen vertoont het Streekhistorisch Centrum in Stadskanaal elke maand een aflevering uit de historische dramaserie ‘Bruin Goud’. Op zondag 8 maart staat deel 5 op het programma. De delen zijn ook los van elkaar goed te volgen.

Deze reeks werd oorspronkelijk gemaakt als televisieserie en werd in 1994 en 1995 uitgezonden door de NPS. De serie speelt zich af in het fictieve dorp Bargermond en gaat over het leven in de ontginningsjaren van Zuidoost-Drenthe.

Stoom
Het is 1910. Veenbaas Vledder heeft een stoomlocomobiel aangeschaft, die voor veel onrust onder de veenarbeiders zorgt. Immers, de vraag naar turf is door de opkomst van steenkool en elektriciteit alleen maar afgenomen, terwijl de productie door een stoommachine alleen maar wordt opgevoerd. Spiekstra, de leider van de arbeiders, waarschuwt echter niet te gaan staken, omdat dat de inzet van de machine des te meer zou rechtvaardigen. Kan hij die waarschuwing in stand houden wanneer zijn dochter een oogje laat vallen op de zoon van de veenbaas en Spiekstra daardoor chantabel wordt?

De voorstelling begint om 14.30 uur en duurt ca. 30 minuten. De entree bedraagt € 2,50. Donateurs hebben gratis toegang op vertoon van hun pas. Voor meer informatie en reserveren: Streekhistorisch Centrum, tel. 0599-612649 of info@streekhistorischcentrum.nl

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.