Direct naar de inhoud.

Energiewacht Tour brengt sterkste veld ooit naar Stadskanaal

  • door:
  • op:

ewtSTADSKANAAL – De Energiewacht Tour is ook bij de vijfde editie een schot in de roos. De etappekoers voor vrouwen wil de veelzijdigheid van Groningen en haar omgeving belichten en startgelegenheid bieden aan de sterkste rensters ter wereld.

Ook dit jaar is de belangstelling van teams groot, zo groot dat de organisatie lang niet alle aanvragen kon honoreren. Vanwege de unieke slotetappe naar het Duitse waddeneiland Borkum – waarvoor een maximale capaciteit op de boot geldt – is het aantal ploegen gesteld op 25 teams. Uiteraard heeft koersdirecteur Danielle Bekkering de beste teams gemeld dat ze welkom zijn in deze noordelijke etappekoers. En dus kunnen de beste rensters in actie gezien worden als de Energiewacht Tour Stadskanaal aan doet op zaterdag 11 april. “We hebben het sterkste deelnemersveld ooit” zegt Lissenberg-Bekkering dan ook trots. “De beste negen teams uit de ranglijst van de internationale wielerbond UCI komen naar Groningen. De ploegen hebben nog geen definitieve opstellingen afgegeven, maar er zullen de nodige wereldtoppers te zien zijn begin april in onze provincie.”

Zo zijn Rabo-Liv (de ploeg van Anna van der Breggen), Boels-Dolmans (het team van Ellen van Dijk en wereldbekerwinnares Lizzie Armitstead), de wereldkampioenen ploegentijdrit Velocio-Sram, Wiggle-Honda, Orica-AIS, Bigla Cycling Team, Hitec Products, Team Liv-Plantur, Lotto-Soudal Ladies, Ale Cipollini, Parkhotel Valkenburg, Feminine Cycling Team en Fassa Bortolo  geconctracteerd. Waarmee meer dan de helft van het veld uit internationale topteams bestaat. Ook zijn de nationale ploegen van de Verenigde Staten, Duitsland, Engeland, Zwitserland en België present en ontbreekt met de aanwezigheid van NWVG-Bathoorn, Ronald McDonald en Meteoor-Assen Roden ook de regionale inbreng niet. Maxx Solar, Jan van Arckel, Swabo en het Euregio Cycling Team maken het veld compleet. Lucinda Brand (Rabo-Liv) won vorig jaar de Energiewacht Tour.

De Energiewacht Tour 2015 doet op 11 april de regio rond de Semslinie aan. De start en finish zullen zijn in het centrum van Stadskanaal. De wedstrijd duurt vervolgens tot 12 april.

Meer info: energiewachttour.nl

Eén reactie op “Energiewacht Tour brengt sterkste veld ooit naar Stadskanaal”

  1. En speciaal voor ALLE fietsvrouwen (race) van NL, organiseert de gemeente Stadskanaal i.s.m. Rolfes Race Ladies een toerversie onder de naam La Ligne.

    Over hetzelfde parcours (Semslinie Omloop-56 km) als de profrensters, kunnen alle ‘gewone’ fietsvrouwen een gezellige toertocht fietsen. De toertocht finisht in het centrum van Stadskanaal, waar om 12 uur de start van de profrensters kan worden bekeken.

    Voor alle toer-deelneemsters ligt er een goed gevulde goodiebag klaar. Info: Facebook: RolfesRaceLadies of ww.teamrolfes.nl/la-ligne/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-