Direct naar de inhoud.

Geert Wilders uitbundig ontvangen in Nieuw Buinen

Geert WildersNIEUW BUINEN / STADSKANAAL – (video) -Precies klokslag 12.00 uur kwam Geert Wilders aangereden. Een bonte menigte actievoerders van Platform Storm stond hem op te wachten bij het MFA Noorderbreedte in Nieuw Buinen. Wilders, fractieleider van de PVV kwam steunbetuigen en is ook van mening dat windmolens zeker niet thuishoren in de prachtige ruimtelijke omgeving van de Veenkoloniën. Dat sommige turbines dichter dan 450 meter op een woonhuis geplaatst gaan worden is absurd. Wilders nam alle tijd om te praten met de aanwezige pers, woordvoerders van Tegenwind, platform Storm en lokale politici. Hij werd hierbij omringd door bodyguards. Veel inwoners wilden met de PVV leider op de foto alvorens hij weer in zijn auto vertrok.

Videoreportage met interviews

 

Stadskanaal

Wim Orsel
Wim Orsel

De SP Stadskanaal was aanwezig en deelde mini- windmolentjes uit met een flyer waarop stond tegen de windmolens te zijn. Ook raadslid Erik Bieze van gemeentebelangen Stadskanaal was aanwezig en liet zien tegen de komst van de windmolens te zijn die, als het aan minister Kamp ligt, gewoon geplaatst gaan worden. Stadskanaal is fel gekant tegen de komst van de turbines die vlak over de provinciegrens komen te staan en vreest voor overlast en horizonvervuiling. Er waren enkele honderden bezoekers op de manifestatie afgekomen.

 

Geen windmolens vindt ook de PVVGedrang

Greert 2

Erik Bieze (GBS)
Erik Bieze (GBS)

 

6 reacties op “Geert Wilders uitbundig ontvangen in Nieuw Buinen”

 1. drente is mooi land
  maar wat is der aan de hand,er komen molens op het zand
  en in het veen, mensen waar moet dat heen.
  ik wil hier rustig wonen af en toe wat lawaai maakt niet uit
  maar dag en nacht gestoord dat is iets wat niet hoort.
  zo.n groot ding op het land brengt niets op,kost alleen maar geld.
  mensen ergeren zich er aan en gebruiken wellicht geweld .
  groene energie is goed idee maar dit is rommel weg er mee.
  merlin

 2. Wat maakt men toch een ophef over de windmolens. Horizonvervuiling heb je pas als het in je achtertuin staat maar dat is niet het geval.
  Als alternatieve locatie zou ik zeggen plaats ze langs de A7
  Daarnaast willen we met zijn allen nog langer genieten van het mooie land dus we zullen over moeten op schone energie.
  Dus stop eens met struisvogelpolitiek en accepteer schone energie als je je kinderen ook nog van het mooie land wil laten genieten.

  • Het is struisvogel politiek als je met alles wat erover bekend is nog steeds in nut en noodzaak van windmolens gelooft.

 3. De PVV heeft als enige partij echte serieuze interesse in de grieven, welzijn en veiligheid van onze bevolking. Binnen twee weken is Geert Wilders al twee keer op bezoek geweest in onze provincie. De eerste keer in Oudeschip e.o. betreft de veiligheid van de aardagsboringen en nu, de tweede keer, de problematiek rondom de windmolens. En deze aandachtspunten zijn nog maar de weinige van velen die de PVV ten gunste van de bevolking ten uitvoer willen brengen.

 4. @ Roland, Beste Roland, horizonvervuiling is niet ter sprake want het komt niet in de achtertuin??!. Je komt vast niet uit deze regio, want dan zou je weten dat er hier in Drenthe lintbebouwing is en dat die ruimten tussen de woningen door Kamp en windindustrie worden opgevuld met windturbines. -als hun plannen doorgaan-
  De inwoners worden ingesloten met de 50 windturbines.
  Want we hebben het niet over een clustertje van 3 windturbines maar over 50 stuks!

  Nog een leuk weetje: omdat we landinwaarts liggen en hier niet zoveel wind is, moeten de windturbines enorm hoog worden, zo’n 200 meter tiphoogte.
  Geen boom zo hoog om dat af te schermen. Welke kant je ook opkijkt, je kijkt tegen windindustrie aan.

  Laatste feitje dan, om je nog een beetje bij te praten: de afstandsnorm in Nederland is gebaseerd op een jaargemiddelde van het geluid wat een windturbine mag produceren. Dat betekent dat windturbines, ook die palen van 200 meter, in NL op een afstand van 500 meter vanaf een woning Mogen worden geplaatst. Dit in tegenstelling tot vele ‘gids’ landen waar 1500 of 2000 meter wordt aangehouden.

  En ja, ik denk aan onze kinderen. Daarom wonen we in Drenthe, rust, mooie natuur, vriendelijke, gemoedelijke omgang met elkaar. Kan je wel vertellen dat dat inmiddels al veranderd is, en dan staan de windturbines nog niet eens. Maar ze drijven nu al een wig tussen de burgerbewoners en de windboeren.

  Dus daar is die ophef over. Schone energie? Graag, maar daar valt windindustrie niet onder!

 5. Ik mag toch aannemen dat inmiddels iedereen in Nederland weet dat al onze molentjes draaien omdat ze zo dik aan de subsidie liggen….? Die draaien echt niet op wind hoor, maar op subsidie.
  En wie gaat al deze subsidie betalen..?…..Juist!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-