Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Week van de iPad voor senioren en digidesk

-ipad-VLAGTWEDDE – Stichting Rzijn en de bibliotheken in de gemeente Vlagtwedde organiseren van maandag 9 tot en met vrijdag 13 maart een Week van de iPad voor senioren. In deze week kunnen mensen op diverse locaties kennis maken met deze tablets. De afgelopen jaren zijn tablets, zoals de iPad, steeds populairder geworden. Ook steeds meer senioren ontdekken de voordelen van deze draagbare computer met een aanraakgevoelig scherm. De tablet is licht van gewicht en klein van formaat, waardoor hij overal mee naar toe genomen kan worden. Met een tablet kun je alles doen: internetten, e-mailen, foto’s en filmpjes bekijken, spelletjes spelen, muziek luisteren, kranten en boeken lezen of skypen met bekenden.

Tijdens de Week van de iPad demonstreren vrijwilligers op diverse locaties in de gemeente de iPad. Voor belangstellenden dé kans om eens kennis te maken met de iPad en deze zelf een keer uit te proberen.

Inloopuren Week van de iPad

 • Maandag 9 maart in Bibliotheek / Steunstee Vlagtwedde, Dr. P. Rinsemastraat 7
  30 – 11.30 uur en 14.00 – 16.00 uur
 • Dinsdag 10 maart in Steunstee Ter Apel, Doctor Bekenkampstraat 37
  30-11.30 uur en 14.00-16.00 uur
 • Woensdag 11 maart in Steunstee Sellingen, Dorpsstraat 21C
  30-11.30 uur en 14.00-16.00 uur
 • Donderdag 12 maart in Bibliotheek Ter Apel, Molenplein 25
  00-16.00 uur en 18.00-20.00 uur
 • Vrijdag 13 maart in Bibliotheek / Steunstee Vlagtwedde, Dr. P. Rinsemastraat 7
  14:00 – 16:00 uur en 18:00 – 20:00 uur

 

Stadskanaal

Ook in de bibliotheek in Stadskanaal is er aandacht voor computers en kan jong en oud vragen stellen over nieuwe media, zoals smartphone, tablet, computer of laptop. Loop je tegen problemen aan? Kom dan naar DigiDesk: het gratis inloopspreekuur van Bibliotheek Stadskanaal. 

Tijdens het spreekuur in de Bibliotheek zit een vrijwilliger klaar om te helpen bij het beantwoorden van allerlei vragen op het gebied van digitale apparatuur. Het spreekuur is bedoeld voor mensen die zich digitaal wel redden, maar even vast zijn komen te zitten. Het is geen cursus of training, maar een gratis inloop waarbij mensen geholpen worden om zelfstandig weer verder aan de slag te kunnen.

Je kunt terecht bij DigiDesk in Bibliotheek Stadskanaal op vrijdag 6 maart, 20 maart, 3 april, 17 april, 1 mei en 15 mei van 10.00 uur tot 12.00 uur.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.