Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Bewoner Auto en motor kwijt door hennepkwekerij

hennepstekjesONSTWEDDE – In een woning aan de Dorpsstraat in Onstwedde werd donderdag door de politie een hennepkwekerij aangetroffen. De plantage was op de bovenverdieping in verschillende grow-tenten ondergebracht. In totaal stonden 200 planten op kweek. Ook lag er voor 9,5 kilo aan gedroogde hennep in sealbags. De 28-jarige bewoner werd aangehouden en ingesloten.

De politie vond diverse aanwijzingen dat eerder al was geoogst. Vanwege de opbrengst van die oogsten, het zogeheten wederrechtelijk voordeel, werd bij de woning een auto, een motorfiets, laptops, een horloge en ruim duizend euro in beslag genomen. Door dit crimineel verkregen vermogen af te pakken, maakt de overheid duidelijk dat misdaad niet loont. Steeds vaker wordt beslag gelegd op geld, vastgoed en luxe goederen van criminelen. Op die manier wordt zeker gesteld dat het crimineel vermogen ook daadwerkelijk kan worden geïnd na een veroordeling door de rechtbank. Criminelen verliezen niet alleen het misdaadgeld of hun luxe goederen, maar daarmee ook hun status in het criminele milieu.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.