Direct naar de inhoud.

Gedeputeerde Boumans en wethouder Luth leggen asfalt aan op N366

  • door:
  • op:
Asfalt-legging N366 bij Ter Apelkanaal
Asfalt-legging N366 bij Ter Apelkanaal

SELLINGEN  – Gedeputeerde Mark Boumans van de provincie Groningen en wethouder Giny Luth van de gemeente Vlagtwedde legden dinsdag 3 maart een stukje asfalt aan op de provinciale weg N366 ter hoogte van AVEBE bij Ter Apelkanaal.

De kruising van de N366 met de A.G. Wildervanckweg bij AVEBE wordt ongelijkvloers gemaakt. Op de plek van de huidige kruising wordt een viaduct aangelegd waardoor de N366 hoger komt te liggen. Op dit moment is aannemer KWS bezig met de aanleg van de nieuwe weg en de op- en afritten naar en van het viaduct. De gedeputeerde en de wethouder hielpen de aannemer een handje door een stuk asfalt aan te leggen in de buurt van het toekomstige viaduct.

De werkzaamheden op het kruispunt van de N366 met de A.G. Wildervanckweg in Ter Apelkanaal zijn afgelopen zomer gestart en zijn naar verwachting na de zomervakantie klaar.

N366 Veilig
Het project ‘N366 Veilig – Vaart met Veiligheid’ is een verkeersveiligheidsproject op de provinciale weg N366 tussen Veendam en Ter Apel. Doel van het project is in vijf jaar tijd het aantal ongevallen met slachtoffers met vijftig procent te laten dalen. De aanpak bestaat uit een combinatie van maatregelen op het gebied van weginrichting, politiecontroles en voorlichting. Inmiddels blijkt dat het project effect heeft. Het aantal ongelukken met slachtoffers op de N366 is sinds 2009 met ruim 70 procent gedaald. Doelstelling van het project was dat er in 2015 maximaal 10 ongelukken met slachtoffers zouden mogen plaatsvinden. In 2012 waren dat er nog maar 7.

Kijk voor meer informatie op www.n366veilig.nl.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal