Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Burgemeester en wethouder Borger-Odoorn trekken samen op in lobby rond windpark

wind-turbines-DrentheBORGER ODOORN – In een steunbetuiging aan CdK Tichelaar roepen burgemeester Adema en wethouder Buijtelaar Drentse fracties op tot een gezamenlijke lobby richting Den Haag. “Als een bestuurder luistert naar wat er leeft bij de bevolking en daar iets mee doet, kun je daar moeilijk iets tegen hebben”, zo verwoordt burgemeester Adema de strekking van de e-mail die wethouder Freek Buijtelaar aan CdK Jacques Tichelaar richtte. Doel van de mail was om Tichelaar op te roepen om met de Drentse fracties tot een gezamenlijke lobby richting Den Haag te komen. Burgemeester en wethouder trekken samen op in hun reactie richting Tichelaar. Zij willen graag dat tegenstanders en initiatiefnemers om de tafel gaan zitten voor een vervolggesprek over de plannen rond het windpark in relatie tot het ontbreken van draagvlak daarvoor. In dat geval moet in de procedure pas op de plaats worden gemaakt, vinden burgemeester Adema en wethouder Buijtelaar.

Beiden hopen door middel van een goed gesprek tussen initiatiefnemers en tegenstanders en de gang naar Den Haag tot een oplossing te kunnen komen die op meer draagvlak van de bevolking kan rekenen.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.