Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Emile Roemer deelnemer zorgbijeenkomst in Stadskanaal

markt SPSTADSKANAAL – Zaterdag 7 maart vanaf 15.00 uur organiseert het FNV samen met de SP en GroenLinks een zorgbijeenkomst in het restaurant van het ‘Best Western Hotel Stadskanaal’ aan het Raadhuisplein. Dit jaar zijn de nieuwe WMO, de Wet Langdurige Zorg en de Participatiewet van kracht gegaan. Wetten met veel gevolgen voor kwetsbaren die zorg en werk nodig hebben. Er wordt 3 miljard bezuinigd op de langdurige zorg. Zo’n 600.000 mensen verliezen hierdoor hun recht op zorg in een instelling. Ruim 100.000 ontslagen worden verwacht in de zorgsector. Alle verzorgingshuizen sluiten omdat mensen langer thuis moeten blijven wonen en tegelijkertijd wordt een groot deel van de thuiszorg afgebroken. Dit kan niet. Dit moet worden opgelost. Daarom een oproep van het FNV aan staatssecretaris van Rijn: grijp nu in.

 

Emile Roemer

 

Roemer

E. Roemer – F: SP.nl

Tijdens deze bijeenkomst wil het FNV de gevolgen van de bezuinigingen en de massaontslagen in de zorg duidelijk proberen te krijgen. Hiervoor leggen medewerkers uit de zorg en de sociale werkvoorziening en patiënten en cliënten hun verhalen voor aan een panel bestaande uit:

– Ruud Kuin, vice-voorzitter FNV

– Johan Hamster, wethouder zorg gemeente Stadskanaal, ChristenUnie

– Emile Roemer, fractievoorzitter 2de kamerfractie SP

– Teja van Geenen, voorzitter en lijsttrekker GroenLinks Stadskanaal

 

Zaterdagmorgen staat de lokale afdeling van de SP vanaf 11.00 uur op het Menistenplein (bij de bioscoop). Er worden flyers uitgedeeld en er wordt met mensen gesproken. De bus waarin Emile Roemer zit wordt rond 14.00 uur verwacht gelijktijdig met de ‘soepexpress’. Roemer zal dan eerst zijn opwachting maken op het Menistenplein bij de lokale SP. Hierna loopt het gezelschap richting het Best Western Hotel voor het zorgdebat. – RTV Stadskanaal is aanwezig om e.e.a. vast te leggen op de camera.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

2 Reacties op “Emile Roemer deelnemer zorgbijeenkomst in Stadskanaal

  1. mijn moeder van 91 jaar heeft 20 jaar hulp gehad,nu moet ze het alleen doenDit is onmogelijk.
    De gemeente krijgt geld van het rijk,wat doen ze daar mee???het centrum nog een keer opknappen.Namens mijn moeder moet ik vragen of mevr.Galema bij haar komt poetsen.
    Politiek bedenk jullie en ga jullie schamen gr Alie

  2. Dit in tegenstelling voor het Philips terrein waar wel miljoenen beschikbaar zijn om alle verontreinigingen te verwijderen. Terwijl we bij voorbaat weten dat het terrein hoogstwaarschijnlijk jarenlang braak zal blijven liggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.