Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Bellingwedde geeft niet op

Westerwolde wil eigen gemeente

Westerwolde wil eigen gemeente

BELLINGWEDDE – De meeste raadsleden van Bellingwedde willen de procedure voor een gemeente Westerwolde voortzetten. Dat staat vandaag te lezen in het DvhN. Bellingwedde en Vlagtwedde die samen een nieuwe gemeente willen vormen hebben een ontwerp hiervoor klaar liggen. De Provincie wil echter een grotere gemeente en zette daartoe vorig jaar zelf een procedure ingang. Hierdoor moesten Vlagtwedde en Bellingwedde hun eigen procedure stoppen.

De meeste partijen in Bellingwedde (SP, PvdA, CDA, VVD, Plaatselijk Belang Bellingwolde en Westerwolde Lokaal)  lieten in een persbericht weten niet langer meer te willen wachten. De inwoners willen een eigen gemeente Westerwolde.. Ester van Nieukerken van de partij PBB liet weten via het Dagblad van het Noorden door te willen gaan. “We gaan ons College vragen ons eigen ontwerp naar de Provincie te sturen”. “De Provincie Groningen moet dan maar kleur bekennen zei ook Mary Neef van de SP. “Daarna gaat ons rapport naar de Tweede Kamer, er moet duidelijkheid komen. Ook bij een negatief advies van de Provincie. Daar hoeft de 2e– kamer zich niet aan te houden”, aldus Neef.

Afgelopen week maakte de Provincie nog bekend dat de gemeenten  in Zuidoost Groningen (opnieuw) extra tijd hebben gekregen om te overleggen voor een grote gemeente Veendam, Stadskanaal, Pekela, Bellingwedde en Vlagtwedde.

Bron: DvhN

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.