Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Groninger Belang nieuwe partij Provinciale Verkiezingen

Ard Ploeger (f: RTVS)

Ard Ploeger (Groninger Belang en GBS) – f: RTVS)

GRONINGEN – Op 18 maart doet een nieuwe partij mee aan de verkiezingen voor de Provinciale Staten van Groningen. Het gaat om Groninger Belang. Gemeentebelangen Stadskanaal is één van de 16 lokale partijen die zich bij Groninger Belang heeft aangesloten.

Namens Gemeentebelangen Stadskanaal staan er 3 kandidaten op de kandidatenlijst. Op plaats 11 staat huidig gemeenteraadslid en oud-wethouder Erik Bieze, op plaats 16 staat oud-gemeenteraadslid Henny Hernamt-Stomphorst en op plaats 32 staat huidig GBS gemeenteraadslid en fractievoorzitter Ard Ploeger.

Groninger BelangGroninger Belang is een partij die is ontstaan uit een samenwerking tussen lokale partijen uit de gehele provincie Groningen. Groninger Belang is volstrekt onafhankelijk en zal in de Provinciale Staten een krachtig eigen geluid laten horen. “Een Gronings geluid dat we té lang niet hebben gehoord”, zegt Ard Ploeger, fractievoorzitter van Gemeentebelangen Stadskanaal. “Wij gaan uit van de kracht van onze provincie en daarbij ook van onze eigen Groninger kracht. Groninger Belang is niet van plan om een rol in de politieke marge te gaan spelen. Wij streven er bij de Provinciale Statenverkiezingen naar om een substantieel aantal zetels te gaan halen, waardoor men, ook in Den Haag, niet meer om de stem van Groningen heen kan.”

Gemeente Belangen StadskanaalGroninger Belang komt op voor de belangen van de provincie Groningen en al haar inwoners. Zowel van de Stad als van de Ommelanden. De partij gaat uit van de kracht van onze mooie provincie en haar inwoners. Ploeger: “Wij zijn trots op onze cultuur, historie, landschap, inwoners en ondernemers. Wij willen wat goed is verder gaan versterken. Maar we willen vooral aandacht besteden aan en opkomen voor de belangen van Groningers die momenteel onvoldoende gehoord en gesteund worden. Dan gaat het bijvoorbeeld om alle gedupeerden rond de gaswinning. Ook het plaatsen van windmolenparken in de provincie maar ook vlak over de provinciegrens kent onder de lokale bevolking bijna geen draagvlak.”

Groninger Belang

Groninger Belang

“Dit soort zaken kunnen volgens Groninger Belang beter worden behartigd door een partij vóór en dóór Groningers. Dat doen wij op een voor ons als lokale politici kenmerkende wijze. Door directe en betrokken contacten met inwoners, door een nuchtere kijk en door onze vastberadenheid om problemen op te lossen. Wij zeggen wat we doen en doen wat we zeggen, aldus Ploeger.

Hoewel Groninger Belang een nieuwe partij is, heeft zij een schat aan ervaring. Veel ervaren lokale politieke partijen en politici hebben hun krachten gebundeld om ook op provinciaal niveau het verschil te gaan maken. Het motto van Groninger Belang is dan ook “Groningen verdient het.”

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

1 Reactie op “Groninger Belang nieuwe partij Provinciale Verkiezingen

  1. Wat een waardeloze partij! een verzameling eigen belangen, dat is groninger belang. Krijgen niets voor elkaar. kan Bieze of Gelling een ding noemen die ze hebben klaargespeeld, behalve hun eigen portemonnee? Liberalen in witte jasjes. Never nooit stemmen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.