Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Leerlingen Ubbo Emmius naar hightech robotwedstrijd in Amerika

Robot HuntersStadskanaal – Het Team The Robot Hunters zijn leerlingen uit de tweede en derde klas havo/vwo van scholengemeenschap Ubbo Emmius uit Stadskanaal.
Het team heeft deelgenomen aan de FIRST Lego League (FLL), een wedstrijd waaraan wereldwijd 200.000 leerlingen meedoen en waarin techniek en innovatie voorop staan.
Na het behalen van de eerste plaats in de regiofinale in Delfzijl, november 2014, en deelname aan een fantastische Beneluxfinale in Eindhoven op 7 februari 2015, staan ze nu voor hun grootste uitdaging ooit: Team The Robot Hunters is uitgenodigd voor deelname aan het FLL World Invitational Open Championship in Fayetteville, Arkansas, USA van 14 t/m 17 mei 2015.

First Lego League
Al geruime tijd bestaat er technisch Lego maar Lego biedt inmiddels veel meer. Met de introductie van ‘Mindstorms®’ konden met Lego heuse programmeerbare robots gebouwd worden. Lego werd hiermee voor veel mensen de introductie tot de wereld van de ‘robotics’.
Wetenschap en technologie maken een belangrijk deel uit van onze hedendaagse samenleving. De term FIRST staat in dit kader niet voor ‘eerste’ maar voor ‘For Inspiration and Recognition of Science and Technology’. Deze Amerikaanse organisatie stelt zich tot doel jonge mensen te inspireren tot wetenschap en technologie. Onder andere door het organiseren van robotwedstrijden geeft FIRST invulling aan deze doelstelling. Met de introductie van de Lego Mindstorms® werden deze wedstrijden ook bereikbaar voor een jongere leeftijdsgroep.
De FIRST robotwedstrijden hebben weliswaar hun oorsprong in de Verenigde Staten, maar worden inmiddels wereldwijd georganiseerd.

Niet alleen techniek
Ieder jaar wordt een nieuw thema gekozen. De wedstrijdbaan is speciaal voor het thema gebouwd en de teams doen onderzoek naar het thema en presenteren dit onderzoek tijdens de wedstrijddagen. Het bouwen en programmeren van de robot is een van de onderdelen waar een team op beoordeeld wordt.
Het thema dit jaar is ‘The Future of Learning’. En ze hebben hier tot nu toe al veel van geleerd: onderzoeken, analyseren, construeren, presenteren, werken als team en nog veel meer.“Misschien laat de FLL ons daarmee wel zien hoe we in de toekomst zullen leren.”

Naar de USA
Nu heeft het team een uitnodiging van het FLL gekregen om aan de FLL World Invitational Open Championship mee te doen. Daarmee staan ze voor een nieuwe uitdaging, namelijk voldoende sponsorgelden bij elkaar te krijgen om met het team naar de USA te gaan. “Wij zijn al zo ver gekomen, dus WE GAAN ERVOOR !!!”

Robot HuntersOnderwijs stimuleert
Ook ouders, docenten en begeleiders zien in het FLL een unieke kans om de interesse voor techniek bij jongeren te stimuleren. De schooldirectie en de technasium-coördinator van Ubbo Emmius willen daarom First Lego League als onderwijsvorm bekender maken in onze regio. De FLL kan namelijk ook in Nederland een stimulans bieden voor het volgen van een opleiding in techniek of wetenschap en we hopen, met de deelname aan de wedstrijden in Amerika, opleidingen in onze regio op de kaart te krijgen. Het bedrijfsleven zit immers te springen om gemotiveerd en hoger opgeleid technisch personeel. Nu, hier en in de toekomst.
Team The Robot Hunters is in de geschiedenis van het FLL pas het tweede team uit onze regio dat naar de USA mag afreizen. Het eerste team was in 2012 overigens ook een team van scholengemeenschap Ubbo Emmius.

Sponsoring
Wij, Team The Robot Hunters, zijn dus op zoek naar sponsors voor onze reis naar Amerika.
Heeft u interesse? Voor aanmelding als sponsor, vragen of opmerkingen kunt u reageren naar onze coach:
Johan van Gerven,  Scholengemeenschap Ubbo Emmius,
Stationslaan 17, 9503 CA Stadskanaal, tel. 0599 631122
E-mail: jvgerven@ubboemmius.nl
Website: www.the-robot-hunters.com

Meer informatie over de First Lego League is ook te vinden op:
www.firstlegoleague.nl/
www.firstlegoleague.org
www.nl.wikipedia.org/wiki/FIRST_LEGO_League

Wij zijn deze uitdaging aangegaan, om ook andere jongeren te inspireren en te besmetten met een interesse voor techniek. Wij hopen dat u met ons deze uitdaging aan wilt gaan en sponsoring in technologie-onderwijs op havo/vwo niveau ziet als een investering in de toekomst.

LET THE HUNT BEGIN!

Team The Robot Hunters,
Marnix Kuper, Yoeri Struijk, Christiaan Scholte en Evan Bosman

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.