Direct naar de inhoud.

Historische avond met spannende verhalen uit Westerwolde

  • door:
  • op:

150305 - Groeten uit WesterwoldeVLAGTWEDDE – Spannende en interessante verhalen over de rijke historie van Vlagtwedde en omgeving. Lokaal historicus Jochem Abbes vertelt ze tijdens de historische avond ‘Groeten uit Westerwolde’ op zaterdagavond 28 maart in Zaal 12 in Vlagtwedde. De lezing wordt ondersteund met een presentatie van historische foto’s uit het Joey-Jan fotoarchief van Gert Meulman.

Wie het niet weet, herkent ze niet. Maar in het dorp Vlagtwedde en omgeving zijn vele zaken te zien die iets vertellen over de historie van het dorp en omgeving. Bijvoorbeeld over de Slag bij Jipsinghuizen, waar de vijand met een sluwe list werd verslagen. Of over het belang van de Heereweg, die ooit dwars door Vlagtwedde liep. De Middeleeuwen, kerken, boerderijen, alles komt aan bod als Jochem Abbes op de praatstoel gaat zitten en vele boeiende verhalen vertelt.

Foto’s

De wat jongere Westerwoldse historie – met name de 20e eeuw – wordt aansprekend in beeld gebracht met foto’s uit het Joey-Jan archief van Gert Meulman. Gert fotografeert zelf veel en verzamelt daarnaast historisch beeldmateriaal van Westerwolde in zijn digitale fotoarchief. Hij stelde een presentatie van vele mooie foto’s samen die tijdens de historische avond in Zaal 12 worden vertoond op grootbeeldscherm door Henk Jan Meendering van HJ Sound uit Vlagtwedde.

De historische avond ‘Groeten uit Westerwolde’ vindt plaats op zaterdagavond 28 maart vanaf 20.00 uur in Zaal 12 aan de Wilhelminastraat 37 in Vlagtwedde. De deuren zijn open vanaf 19.30 uur. De entree bedraagt 2,50 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-