Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

“Oud ontmoet jong” in de IVNtuin in Stadskanaal

IVN-Tuin-StadskanaalSTADSKANAAL – Vrijdag en zaterdag 20 maart aanstaande gaan tienduizenden vrijwilligers zich weer inzetten voor NL Doet, de grote vrijwilligersactie van Nederland. Ook IVN Stadskanaal doet weer mee.

De doelstelling van IVN Stadskanaal richt zich op natuureducatie en duurzaamheid. Dat doet zij door het organiseren van allerlei activiteiten zoals cursussen, lezingen en excursies. Een kernactiviteit van de vereniging is het beheren en onderhouden van een plusminus 6000 m2 grote heemtuin aan de Dwarsweg in Stadskanaal.

Deze tuin is openbaar en gratis toegankelijk. Jaarlijks wordt deze tuin zogezegd zomerklaar gemaakt op NL Doet. Dat gebeurt door eigen vrijwilligers, die inmiddels bijna allemaal tot de categorie 60+ behoren. Echter, ieder jaar komen leerlingen van het Ubbo Emmius College uit Stadskanaal op vrijwillige basis de IVNers mee helpen. Er hebben zich nu al 20 jongens en meisjes aangemeld! Dit jaar zullen ook leden van de afdeling Stadskanaal van de Partij van de Arbeid (raadsfractie en leden) de handen uit de mouwen steken.

Al met al zal op vrijdag 20 maart 2015 van negen tot drie uur een zeer gemêleerd gezelschap aan het werk zijn in de heemtuin.

De Dwarsweg ligt in het Recreatiegebied Het Pagedal in de buurt van De Rode Loper.
Indien er mensen zijn die een dagje of een paar uur lekker in de natuur bezig willen zijn dan kunnen zij zich melden bij Herman ter Veen –0599-613102-.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.