Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Primeur voor Brede School Cereswijk groot succes

Bredeschool Cereswijk - foto: facebook

foto: facebook Bredeschool Cereswijk 

STADSKANAAL – De kinderen van de Brede School Cereswijk hebben een leuke en leerzame tijd gehad de afgelopen weken. Ondersteunt door de milieustewards van Stadsbeheer Groningen en het milieutheater van de Dames Slier. Een unieke kans voor de kinderen waarbij de stad Groningen voor het eerst haar vleugels uitslaat in de provincie.

Vanaf maandag 2 maart stond het project ‘Ik in mijn omgeving, natuur en milieu’ centraal. Uiteindelijk drie weken lang hebben de kinderen zich intensief bezig gehouden met allerlei aspecten rond dit thema. In eerste instantie kregen de kinderen ‘ lessen’  van de milieustewards. Wat is afval, hoeveel afval is er, wat zijn de gevaren voor mens en dier en wat kunnen we doen om er voor te zorgen dat er minder afval komt. Voor de kinderen van de Brede School lag er een enorme uitdaging toen hun dagelijkse afval in de klas gemeten ging worden. Werd dit minder? Om dit doel te bereiken kreeg ieder kind een spannend kadootje om dagelijks te gebruiken.

Ook was er aandacht voor het gevaar van afval voor dieren: wat te denken van egeltjes die stikken in de lipjes van frisdrankblikjes en vogels die ballonnen opeten waarna hun maag verstopt raakt…

En dan nog de wijkschouw. Wat vinden kinderen van hun buurt, waar ben zijn ze trots op en wat is een verbeterpunt. De wijkschouw wordt altijd door volwassenen gedaan maar hoe kijken kinderen tegen hun omgeving aan? Zij zijn tenslotte ook gebruiker van hun directe omgeving en spelen hier.

De weken werden afgesloten op donderdag 12 en vrijdag 13 maart met drie verschillende theatervoorstellingen van de Dames Slier, voor elke leeftijdsgroep een andere. De voorstellingen zullen gehouden worden in buurthuis ‘ De Stobbe’.

De kinderen hebben een survival gehouden in het Ekkelbos, vogelhuisjes maken, koken, kwamt er een gamebus rond het thema, gingen de kleintjes de Dierenweide bezoeken, werd er zwerfvuil opgeruimd, gingen de kinderen naar de milieustraat van Gansewinkel en nog veel meer.

Met het project hoopt de Brede School dat niet alleen de kinderen maar ook de ouders bewuster leren omgaan met hun mooie woon en leefomgeving.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.