Direct naar de inhoud.

Extra geld voor praktijknetwerken Veenkoloniën

  • door:
  • op:
Veenkoloniën vanuit de lucht
Veenkoloniën vanuit de lucht

STADSKANAAL – De Veenkoloniën krijgen een aanvullend bedrag van bijna één miljoen euro van staatssecretaris Dijksma (Economische Zaken). Het geld is bedoeld om de al twee jaar lopende praktijknetwerken in de Veenkoloniën een extra duwtje in de rug te geven.

Het gaat om ruim zestig  praktijknetwerken, waarin boeren op een innovatieve manier samenwerken om daarmee de landbouw in de Veenkoloniën verder te ontwikkelen.

Het extra budget van EZ geeft de samenwerkende partijen in de Veenkoloniën (www.innovatieveenkolonien.nl) de mogelijkheid om de huidige dynamiek van deze meer dan 60 praktijknetwerken door te zetten en de landbouwinnovatie in de Veenkoloniën te versnellen. Het bedrag van € 950.000 komt uit een budget dat is overgebleven uit het  Plattelandontwikkelingsprogramma 2007-2013.

Gedeputeerde Henk Staghouwer, voorzitter van de Agenda voor de Veenkoloniën,  is zeer content met de aanvulling op de eerdere  5 miljoen die het Rijk al beschikbaar stelde. “Het is verheugend dat er extra geld beschikbaar komt. Dit laat wederom zien hoe effectief Rijk en de beide provincies Drenthe en Groningen samen optrekken in het landbouwinnovatieprogramma van de Veenkoloniën.’



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal