Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

PI Ter Apel houdt open dag op 18 april

PITerApelTER APEL – Wat gebeurt er allemaal achter de deuren van een gevangenis? Hoe ziet een dag van een gedetineerde eruit? Het antwoord op deze vragen wordt gegeven tijdens de open dag van de penitentiaire inrichting (PI) Ter Apel op zaterdag 18 april.

Belangstellenden die de open dag willen bezoeken, moeten zich wel vooraf aanmelden. Dit kan tot uiterlijk dinsdag 7 april door een mail te sturen naar opendagpiterapel@dji.minjus.nl. Na aanmelding volgt een bevestiging via de mail. Het aantal plekken is beperkt. De minimumleeftijd voor een bezoek tijdens de open dag is twaalf jaar, kinderen vanaf deze leeftijd zijn alleen welkom onder begeleiding van een volwassene. Zie voor meer informatie over de aanmelding www.piterapel.nl.

De PI Ter Apel heeft een capaciteit voor 434 gedetineerden en is de enige gevangenis in de provincie Groningen. De gevangenis fungeert als VRIS-inrichting. VRIS staat voor vreemdelingen in strafrecht. De personen die in Ter Apel in detentie zitten, hebben een strafbaar feit gepleegd, waarvoor ze door de rechter veroordeeld zijn en verblijven illegaal in Nederland (of zijn na hun misdrijf ongewenst verklaard). In samenwerking met de Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V) worden de vreemdelingen tijdens de detentie voorbereid op een terugkeer naar hun land van herkomst. Daarnaast verblijven er op één van de zes gedetineerdenafdelingen in Ter Apel zogenoemde arrestanten (kortgestraften).

Hoe het dagelijks leven en werken in een gevangenis eruit ziet en hoe een vreemdeling wordt voorbereid op een terugkeer naar zijn land van herkomst én een toekomst zonder criminaliteit, wordt tijdens de open dag getoond door middel van een presentatie en rondleiding. Naast gevangenispersoneel zijn ook medewerkers van de Dienst Terugkeer en Vertrek aanwezig om uitleg te geven en vragen van bezoekers te beantwoorden.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.