Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Jan Nieboer: Vol inzetten op zonne-energie in de Kanaalstreek

Jan Nieboer legt uit..

Jan Nieboer legt uit..

RTVS – (interview) Jan Nieboer is voorzitter van de Vereniging van Bedrijven in de Kanaalstreek (VVBK) en is vanuit die positie maatschappelijk betrokken in de regio. Nieboer is tegenstander van de plaatsing van hoge windturbines in de veenkoloniën en kwam onlangs in het nieuws met een alternatief plan. Hij en ondernemers uit de Kanaalstreek willen een solar-park aanleggen van 250 hectare. Doormiddel van zonne-energie kan hiermee 150 MW opgewekt worden. Dit is namelijk de duurzaamheidsdoelstelling van het kabinet voor onze regio.

 

Waterstof

Ook is er een experimenteel plan om 1 hectare te gebruiken voor een kunstmatige vijver met hierin  (niet ontplofbaar) waterstof.  Daarmee zou eveneens 150 MW opgewekt kunnen worden.  ” Veilige en schone energie “, aldus de VVBK voorzitter. Nieboer pleit er dan ook voor om het roer drastisch om te gooien en om af te zien van windmolens. Nieboer:  ” Het is nog niet te laat om vanaf nu een vuist te maken voor nieuwe technologieën zoals zonne-energie of waterstof “.

Wat moeten wij ons hierbij voorstellen? En hoe ziet 250 hectare eruit volgebouwd met zonnepanelen? Bert Jan Brinkman sprak hierover met Jan Nieboer in het programma S –express afgelopen vrijdagavond..

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

4 Reacties op “Jan Nieboer: Vol inzetten op zonne-energie in de Kanaalstreek

  1. Geachte redactie,
    In het gesprek met de Heer Nieboer gaat het over 250 ha. zonnepanelen. Dit zouden 25 voetbalvelden zijn.Maar het zijn er minstens 250 tot 500 velden.

  2. Science fiction!

  3. inwoner veenkolonien

    Waar het om gaat is dat er zonne panelen op 2,5 Km2 kunnen worden gezet in plaats van 50 windturbines van 200 meter hoog in een gebied wat vele malen meer oppervlakte bestrijkt. De overlast van windturbines is zeer hoog; Geluidsoverlast, laagfrequent geluid en slagschaduw zijn zeer belastend voor omwonenden. Zonnepanelen zullen beduidend minder overlast geven en zijn dus een betere oplossing.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.