Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Voorlopig geen ouderbijdrage jeugdzorg

Bert Van Beek (CU Stadskanaal)

Bert Van Beek (CU Stadskanaal)

STADSKANAAL – (video) – De gemeente Stadskanaal gaat tot verdere besluitvorming geen ouderbijdrage meer innen bij ouders van jongeren die psychische hulpverlening krijgen. De motie, ingediend door de ChristenUnie, werd maandagavond tijdens de raadsvergadering unaniem aangenomen. Volgens Bert van Beek van de ChristenUnie zijn er gevallen bekend van jongeren die geen hulpverlening kunnen krijgen omdat het voor de ouders niet meer te betalen is. De bijdrage kon wel oplopen tot 1500 euro per jaar. Met het besluit geen ouderbijdrage meer te innen, wordt verwacht dat deze jongeren nu alsnog hiervan gebruik kunnen maken.

Overigens is Stadskanaal niet de eerste gemeente die tot dit besluit komt: meerdere gemeenten hebben op deze manier gepoogd een signaal richting Staatssecretaris van Rijn te geven. Deze lijkt tot nu toe onvermurwbaar

[ Jan Bresters sprak met Bert van Beek ]

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.