Direct naar de inhoud.

Michael de Jong speelt de blues in VanSlag

  • door:
  • op:

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERABORGER – Michael de Jong (69), opgegroeid in Grand Rapids USA maar met Nederlandse roots, heeft als singer- songwriter een lange staat van dienst. Ooit begon hij op zesjarige leeftijd te zingen in een kerkkoor; vanaf zijn dertiende speelt hij gitaar en op zijn achttiende begon de zanger/gitarist met zijn eerste band.

Van Grand Rapids verhuisde hij in 1967 naar Detroit waar zijn muzikale carrière werkelijk startte. De Jong speelde met grote namen als Jerry Garcia, Paul Butterfield, Albert Collins, John Lee Hooker, Maria Muldaur, Country Joe, Charlie Musselwhite, Albert King en Jimmy Reed.
Sinds 1994 woont, werkt en musiceert Michael de Jong in Nederland. Zijn imposante reeks cd’s is altijd vergezeld gegaan met optredens. In november vorig jaar kwam zijn laatste cd ‘Something For The Pain’ uit, een schitterend album met tien zelfgeschreven songs. Wie Michael’s teksten kent weet dat zij gaan over eenzaamheid, gekte, liefdesverdriet: de thema’s van een gekweld man.

Tijdens het concert in cultuurpodium VanSlag in Borger brengt Michael de Jong een groot deel van zijn nieuwe cd. Het optreden is op vrijdag 10 april. De aanvangstijd is 21.00 uur. Toegangskaartjes kosten 15 euro.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal