Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Stadskanaal gul voor Stichting Glim en Lach

Glazenhuis compilatieSTADSKANAAL – (2xvideo) – Het ‘glazenhuis’ van RTV Stadskanaal bleek dit weekeinde bijzonder succesvol. De Centrum Winkeliers en jubilerende serviceclub Kiwanis hadden het mogelijk gemaakt dat er een tijdelijke radiostudio gebouwd kon worden in het voormalig pand van Bart Smit. Het doel was zoveel mogelijk donaties ophalen voor Stichting Glim en Lach en de organisatie hoopte vooraf op een bedrag van 2500 euro. Er stonden dan ook overal ‘spaarvarkentjes’ in het glazenhuis die gevuld konden worden. Artiesten uit de regio stonden belangeloos op het podium. RTV Stadskanaal en Eurodisc zorgden ervoor dat dit live te horen was in het glazenhuis, via de lokale radiozender en door het winkelcentrum van Stadskanaal. Er was veel publieke belangstelling tijdens de opening vrijdagmiddag 16.00 uur. Wethouder Peter Gelling deed de aftrap door het toepasselijke nummer Sweet Child O’ Mine van Guns N’ Roses aan te vragen direct gevolgd door een zelfgeschreven rap van Singer- Songwriter Jeroen Russchen.

Artiesten Jan Eilert, Harm Tabak, Klaas Beikes en Ronald Vissering, duo Nuver, Hermien Cats, Mirjam Zuiderveld en Pieter Nanuru, Arjan Plat, Mental Shark Bites, Henk Harders, Johan Ensing, Will Stevens en Arjan Boltjes lieten horen dat er veel talent aanwezig is in eigen regio. Het riante onderkomen in het glazenhuis bleek dan ook haast te klein voor het toegesnelde publiek op sommige momenten. Tijdens de 24-uurs benefiet werd er ook live op de radio gesproken met lokale ondernemers en gemeentebestuurders.

GlazenhuisZaterdagmiddag 16.00 uur, precies 24 uur later werden de spaarvarkens omgekeerd. Er bleek maar liefst 3.000 euro in te zitten. Dit bedrag loopt nog steeds op omdat nog niet alle donaties zijn binnengekomen. Stichting Glim en Lach, kaakchirurg Putters (Refaja ziekenhuis)  en de initiatiefnemers kunnen met dit geld kinderen belangeloos ondersteunen voor gezonde tanden en kiezen. Ook CWS voorzitter Klaas Jan Havinga was zeer content. Wat hem betreft komt er volgend jaar een vervolg met het Kanaalster glazenhuis. RTV Stadskanaal heeft nu al toegestemd want radio maken voor het goede doel is het leukste wat er is..

 

Onze gecombineerde video/fotoreportage’s kun je hier bekijken:

 

 

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.