Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Hotel Royal York basis voor Red Hat Society: meisjes met rode hoedjes

Jeannette Schuit en Mini Zomerman

Jeannette Schuit en Mini Zomerman

BLIJHAM – Sinds januari van dit jaar zijn Jeannette Schuit en Mini Zomerman uit Blijham een afdeling van de Red Hat Society gestart. De deelnemers komen iedere 2e donderdag van de maand van 19.30 – 22.00 uur bij Hotel Royal York in Winschoten bijeen. Onder de naam ‘Red Hat Royal Lady’s’ proberen zij belangstellenden te trekken en er een gezellige groep van te maken.

Red Hat Society

De Red Hat Society is min of meer toevallig ontstaan. Geïnspireerd door het gedicht `Warning’ van de Engelse dichteres Jenny Joseph uit 1961 had ene Sue Ellen Cooper uit Californië een vriendin, eveneens in de vijftig, een rode hoed cadeau gedaan. In dat gedicht waarschuwt de ik-figuur dat ze ongepaste dingen gaat doen als ze oud is, bijvoorbeeld in het paars gekleed gaan met een rode hoed erbij ‘die me niet staat en me niet past’. Dit  idee breidde zich als een inktvlek uit over de hele wereld. Wereldwijd zijn er al meer dan 1 miljoen leden. Ook in Nederland zijn er nu al meer dan 100 afdelingen actief. De Red Hatters zijn een desorganisatie en kunnen lekker aanrommelen en niemand die notulen maakt. Er is geen doelstelling, geen politiek, geen religie of wat maar ook. Het gaat om plezier en vriendschap na je 50e. “Een rode hoed en paars /rode kleding dragen en een heleboel plezier maken”, zo vertalen Jeannette en Mini hun opzet. “Er is niks mis met 50+ zijn.”

Red Hat Royal Lady’s

Beiden zijn enige jaren lid geweest in Emmen. Nu wilden ze wel eens proberen of er in Oldambt ook een afdeling (chapter) opgezet kan worden. Bij Royal York vonden zij hun basis, die ook in de naam terug te vinden is.  “Wij, de Red Hat Royal Lady’s,  komen dus elke 2e donderdag van de  maand om 19.30 uur bijeen in hotel Royal York in Winschoten en nodigen andere 50+-ers graag uit eens kennis te komen maken. Iedere ‘hatter’ mag/moet zichzelf een adellijke titel geven. Jeannette Schuit is Queen van de nieuwe afdeling en bekend onder de naam: la Reine du bateau. Mini Zomerman is vice Queen en noemt zich: Comtesse de l’étè à homme. Deze namen zijn namelijk verplicht als je aan de landelijke activiteiten mee wil doen.

Een ‘red hatter’ kun je niet worden. Een red hatter ben je. Dat zit in je! Voel je , dat je ook een ‘hatter’ bent, kom gezellig langs op de eerstvolgende bijeenkomst aanstaande donderdag 9 april om 19.30 uur bij Hotel Royal York (tegenover het station) te Winschoten.

Voor inlichtingen en vragen stuur een mailtje naar:  redhatroyalladys@gmail.com

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.