Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Mac Stadskanaal & Omstreken telt af naar de 62e editie van de Pinksterraces

MAC-StadskanaalSTADSKANAAL – De 64 jarige Mac Stadskanaal & Omstreken organiseert op Tweede Pinksterdag de 62e editie van de traditionele Pinksterraces op sportpark Noord te Stadskanaal. Op dit sportpark is, in goed overleg met de gemeente Stadskanaal, een splinternieuw motorstadion aangelegd. In 2013 bewees de baan zijn kwaliteiten met geweldige races met veel close racing door o.a. zogenaamde snelle “kom” bochten. Hierdoor wordt close racing bevorderd omdat coureurs hun lijn kunnen houden. Bovendien is het stadion voorzien van verlichting waardoor nu ook de organisatie van evenementen bij kunstlicht mogelijk zijn geworden. De eerste kunstlicht races vinden plaats op zaterdagavond 3 oktober 2015. In 2013 bleek ook dat het zicht van het publiek op de races sterke verbetering behoefde. Firma Hoornstra Nieuw Buinen zorgde voor verhoogde taluds waardoor het publiek alles nu minutieus kan volgen en overzien.

Het Mac stadion is door de vernieuwingen en aanpassingen voor een breed scala aan activiteiten geschikt geworden en er is voldoende ruimte op de agenda voor evenementen van externe bedrijven en verenigingen etc. die iets willen gaan doen op het Mac Stadion.

Vrijwilligers
Mac Stadskanaal & omstreken draait volledig op vrijwilligers. De organisatie is blij met positieve vrijwilligers die hun steentje bijdragen om de traditionele Pinksterraces te laten slagen en te behouden voor Stadskanaal. Ze verzetten een groot verscheidenheid aan werkzaamheden. Denk daarbij aan PR werkzaamheden, groenverzorging, onderhoud, baanpreparatie, het opbouwen van de baan met veiligheidsboarding en natuurlijk de bestuursfuncties. Daarom is de Mac voortdurend op zoek naar vrijwilligers.

De Races
Mac Stadskanaal & Omstreken prijst zich bijzonder gelukkig met zoveel talentvolle coureurs uit de Kanaalstreek zowel in de Internationale Special als in de Zijspanklasse. In de komende weken worden de namen van de deelnemers gepubliceerd. Natuurlijk ontbreekt ook de “kraamkamer” jeugd special klasse 125 cc niet. Nieuw is de mogelijkheid om als motorsporter uit de Kanaalstreek je kunsten te tonen voor een groot publiek in de zo geheten Regioklasse. Wie heeft hier als motorsporter nog nooit van gedroomd? De aanmelding hiervoor loopt en is open.

Promotie
Met het lanceren van de geheel nieuwe, door Kelvin Brans, ontworpen eigentijdse poster en website www.macstadskanaal.nl start de promotiecampagne voor de Pinksterraces. Volg de Radio Continu Pinksterraces ook op facebook en twitter. Binnenkort zijn er diverse acties waarmee mooie prijzen te winnen zijn.

Met coureur en racemotor op de foto
Mac Stadskanaal & Omstreken staat met een stand op de vrijmarkt in Stadskanaal tijdens Koningdag. Er zijn diverse topcoureurs met motor aanwezig om handtekeningen uit te delen en met belangstellenden op de foto te gaan. De foto’s worden geplaatst op www.macstadskanaal.nl

Partners
Al jaren prijst de Mac zich gelukkig met de geweldige ondersteuning van en dynamiek en interactie met het bedrijfsleven uit de Kanaalstreek en regio. Door deze ondersteuning in financiële zin of door het beschikbaar stellen van materiaal, machines en mankracht zijn de Pinksterraces in stand te houden. Ook hier zoekt Mac Stadskanaal & Omstreken partners ter versterking van de basis om evenementen voor een breed publiek te kunnen blijven organiseren.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.