Direct naar de inhoud.

Vrijdag eerste officiële warme dag van 2015

zon3STADSKANAAL – Na een soms wat mistig begin gaat in de loop van de ochtend de zon overal schijnen en schiet de temperatuur omhoog. Volgens de meteorologen van weeronline.nl kunnen we morgen hoogstwaarschijnlijk de eerste officiële warme dag van 2015 optekenen. Lokaal is een eerste warme dag al vrijwel 100% zeker.

De vrijdagmiddag vrij nemen om lekker op een terrasje te zitten dan is dit de kans op extra vitamines. In het weekend is het weer wat slechter, na het weekend keert de lente volop terug. In een groot deel van het land is het weercijfer morgen een 10.

Weercijfer vrijdag

unnamed

Officiële warme dag

In het zuidoosten zijn maxima van 22 graden mogelijk en ook in De Bilt kan de temperatuur oplopen naar 20 graden, misschien zelfs nog meer. Als in De Bilt 20 graden wordt bereikt spreken we van de eerste officiële warme dag van 2015. Alleen velden sluierwolken kunnen de temperatuurstijging in de weg zitten.

Vorig jaar 3 weken eerder

Vorig jaar viel de eerste officiële warme dag al vroeg in het jaar, op 20 maart. Meestal maken we de eerste warme dag pas mee in april. In 1961 en 1990 viel de eerste warme dag nog iets vroeger, namelijk op 17 maart. De hoogste temperatuur dit jaar in Nederland gemeten was 18,6 graden in Arcen, Eindhoven en Maastricht op 8 maart.

Gedaan met de pret

Het vrij zonnige lenteweer houdt dit weekend helaas niet stand. Zaterdag wordt het een stukje koeler en waait het meer dan we de laatste tijd gewend zijn. De zon krijgen we nauwelijks te zien en bovendien regent het zo nu en dan licht. Op zondag krijgen we iets vaker de zon te zien, maar spelen wolkenvelden nog steeds een dominante rol in het weerbeeld.

Lente keert terug

Volgende week komt geleidelijk de zon weer vaker tevoorschijn. De eerste dagen is het nog vrij koel, maar halverwege de week kan het in de zuidoostelijke helft opnieuw 20 graden worden.

Eerste rokjesdag: korte rokjesweercijfer scoort 9

Het rokjesweer scoort in een groot deel van Nederland een 8 of een 9 en hiermee kunnen we officieel spreken van de eerste rokjesdag van 2015.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-