Direct naar de inhoud.

Museumweekend en Bruin Goud in Streekhistorisch Centrum

Turfstekers aan het werk in een detail op een van de 10 schilderijen van Geert Schreuder
Turfstekers aan het werk in een detail op een van de 10 schilderijen van Geert Schreuder
STADSKANAAL – Op zaterdag 18 en zondag 19 april haakt het Streekhistorisch Centrum aan bij de nieuwe, landelijk te houden Museumweek. Waar het SHC normaal in de weekenden alleen op zondagmiddag open is, gaan de deuren speciaal voor dit evenement ook op zaterdag open en bovendien is de entree beide dagen gratis.

Wat is er dit weekend te zien in het Streekhistorisch Centrum?
Sinds oktober was er elke maand een aflevering van de historische dramaserie Bruin Goud te zien. Dit weekend worden op beide dagen de laatste twee nog resterende afleveringen achter elkaar getoond. Deel 6 ‘Droomwereld’ speelt zich af in 1920 en gaat over de baron, die na een scharrel van zijn zoon met een veenarbeidersmeisje hem voor straf naar Indië stuurt en op zijn sterfbed wroeging krijgt. Het slotdeel, ‘Afscheid’ (1925) gaat over hoe de moderne tijd zijn intrede doet in het voormalige veendorp Bargerveen. De voorstellingen starten beide dagen om 14.30 uur.

Uiteraard kan dit weekend ook de tentoonstelling ‘Kolonisten aan het Kanaal, 10 schilderijen van Geert Schreuder’ worden bekeken. Deze tentoonstelling vormt de bijdrage van het Streekhistorisch Centrum aan de viering van 250 jaar het Stadskanaal en 400 jaar de Semslinie en toont wat er dit jaar met 250\400 eigenlijk herdacht wordt: hoe de Kanaalstreek aan weerszijden van de grens tussen Groningen en Drenthe is ontstaan en zich heeft ontwikkeld. Bij de tentoonstelling verscheen een boekje met de historische verhalen bij elk schilderij die werden geschreven door Harm van der Veen uit Veendam. Dat is bij de tentoonstelling te koop voor € 9,95.

Bezoekers zijn het hele weekend van harte welkom van 14.00 tot 17.00 uur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-