Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Kirsten Wild wint de Semslinie etappe Energiewacht Tour

Energiewacht Toer Semslinie etappe (f: Marc Dol / RTVS)

Energiewacht Toer Semslinie etappe (f: Marc Dol / RTVS)

STADSKANAAL – Kirsten Wild heeft zaterdag 11 april de derde etappe van de Energiewacht Tour gewonnen in Stadskanaal . Wielrenster Kirsten van Hitec was in de sprint de snelste van een kopgroep van acht vrouwen. Lucinda Brand, die vrijdag won in Zuidhorn, werd tweede. De derde plaats was voor Lisa Brennauer uit Duitsland. De wereldkampioene tijdrijden neemt hiermee de leiderstrui over van haar ploeggenote Barbara Guarischi. Janneke Ensing uit Gieten was de beste Drentse. Zij eindigde in de tweede groep op de veertiende plaats. Ondanks het regenachtige weer was Stadskanaal uitgelopen en was er veel publiek bij de finish.

Energiewacht Tour live via Podium TV

Energiewacht Tour live via Podium TV

De Semslinie Omloop werd verreden rondom Stadskanaal en Musselkanaal. De rensters reden eerst twee keer een omloop van 56 kilometer om vervolgens een plaatselijke ronde van zes kilometer te rijden. Daarmee hadden ze aan het einde van de dag 118 kilometer gereden. Vandaag rijden de vrouwen de slot- etappe over 105 kilometer op het Duitse eiland Borkum.

Zie ook de volledige reportage van Ronny Wiekenkamp op Regio-Events

Zie de volledige reportage van Ronny Wiekenkamp op Regio-Events

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.