Direct naar de inhoud.

Bevrijdingsloop langs het Stadskanaal op 5 mei 2015

  • door:
  • op:

Logo combinatie Runners, 250\400, 4 en 5 meiSTADSKANAAL – Elk jaar vieren we op 5 mei de bevrijding van Nederland. Dit jaar is het precies 70 jaar geleden is dat er een eind kwam aan de Tweede Wereldoorlog. In 2015 is het bovendien 400 jaar geleden dat de Semslinie, de grens tussen de provincies Groningen en Drenthe, werd uitgezet. Én het is 250 jaar geleden dat een begin gemaakt werd met het graven van het Stadskanaal. Daarmee vallen in de Kanaalstreek dus drie bijzondere jubilea samen.

Runners Stadskanaal levert een sportieve bijdrage aan deze drie jubilea in de vorm van het brengen van het ‘bevrijdingsvuur’ naar verschillende markante punten langs het Stadskanaal. Een groep Runners brengt dit bevrijdingsvuur vanuit Wageningen in een estafetteloop naar het Klooster in Ter Apel. De loop is onderdeel van de nationale Bevrijdingsloop die elke vijf jaar georganiseerd wordt.

Twee groepen nemen bij het Klooster het stokje over en brengen het vuur tijdens de Bevrijdingsloop langs het Stadskanaal vanaf Ter Apel én vanaf Bareveld naar het gemeentehuis in Stadskanaal. Iedereen die mee wil doen, wordt van harte uitgenodigd om mee te lopen: geoefende en ervaren lopers die het hele traject vanaf Ter Apel (ongeveer 20 km) of vanaf Bareveld (ongeveer 10 km) willen lopen, minder getrainde lopers die wel een of enkele kilometers willen meedoen, jongeren, ouderen… Iedereen mag onderweg gewoon ‘instappen’ en mee lopen. Langs het traject wordt op meerdere punten het bevrijdingsvuur ontstoken om zo iedereen de gelegenheid te geven om op een bijzondere manier de bevrijding en de vrijheid mee te vieren langs het kanaal.

We verwachten de groep Runners uit Wageningen rond 17.00 uur in Ter Apel. Bij het Klooster wordt dan met een officiële ceremonie het bevrijdingsvuur ontstoken. In Bareveld gebeurt dit bij het K.J de Vrieze monument om ongeveer 18.00 uur. Dit is tevens de start van de Bevrijdingsloop langs het Stadskanaal richting het gemeentehuis in Stadskanaal, waar beide groepen samen tegen 20.30 uur zullen aankomen voor het feestelijk ontsteken van het bevrijdingsvuur.

Doe mee en vier de vrijheid langs het kanaal!



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal