Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Oude leraren maken plaats voor jongere leerkrachten

Hagenhofschool (F: Opron)

Hagenhofschool (F: Opron)

STADSKANAAL – De dreiging van ontslag van vijftien nog jonge leerkrachten bij scholengroep Opron is voorbij. De Oprongroep met 22 openbare basisscholen in Veendam, Menterwolde en Stadskanaal heeft dat laten weten. De onderwijzers was een jaar geleden ontslag aangezegd met ingang van 1 augustus 2015. Dat gaat niet door omdat oudere collega’s plaats gaan maken voor de jongere collega’s.

Regeling

Er is een regeling getroffen met de oudere leraren zodat deze eerder kunnen stoppen met werken. Leerkrachten die vrijwillig ontslag nemen of werktijdvermindering aanvragen krijgen een financiële compensatie. Er blijken voldoende ‘oudere’ schoolmeesters bereid onder deze voorwaarden uren of werkplek in te leveren voor hun beginnende collega’s. [ Opron ]

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.