Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Plattelandsgemeente Westerwolde wordt tegengewerkt door provincie

Grenzeloos G(r)unnen

Grenzeloos G(r)unnen

GRONINGEN – Gemeenten Bellingwedde en Vlagtwedde kunnen niet doorgaan met de herindeling tot de gemeente Westerwolde. De provincie Groningen is tegen de fusie en houdt voet bij stuk. De gemeente Bellingwedde deed onlangs per brief een verzoek aan de provincie om een blokkade op de herindelingsprocedure op te heffen.

Maar de gemeenten vangen bot: Het (nog) zittende provinciebestuur wil van geen wijken weten. In een brief aan het gemeentebestuur schrijft de provincie dat ze vasthoudt aan het open overleg dat loopt tussen de gemeenten Bellingwedde, Pekela, Stadskanaal, Veendam en Vlagtwedde. Hierbij staat het gezamenlijk belang van alle gemeenten voorop.Ook vindt het Provinciebestuur dat ze in deze kwestie niet vooruit kan lopen op de opvatting van het nieuwe college van Gedeputeerde Staten. Mogelijk dat die een andere kijk op de herindeling hebben. [RTV Noord]

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.