Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Heul Bunermond Bakt

Heul Bunermond BaktNIEUW-BUINEN –  De theatervoorstelling Iemandsland organiseert dé bak-wedstrijd voor de Veenkoloniën. Het is een bakwedstrijd à la Heel Holland Bakt, maar dan net even anders! Zo moeten de gebakken creaties Milky Ways, saffraan, ui of aardappel bevatten. Of alle vier. De wedstrijd vindt plaats op woensdag 6 mei in dorpshuis Noorderbreedte in Nieuw-Buinen.

De deelnemers bakken thuis hun creatie gemaakt en worden hierover op de wedstrijddag flink aan de tand gevoeld door de strenge doch rechtvaardige jury. De maker van de winnende bak-creatie verdient niet alleen de eeuwige roem, maar ook een heuse beker en gratis toegang tot de voorstelling. Naast de winnaar krijgen twee inzenders van een creatie een speciale vermelding. Zij krijgen ook toegangskaarten.

De wedstrijd
De bak-creaties moeten aan een aantal criteria voldoen. Dat betreft zoals gezegd de ingrediënten Milky Ways, saffraan, ui, aardappel of een combinatie hiervan. Verder moet er herkenbaar iets van Iemandsland in zitten, bijvoorbeeld een kleur of logo. En het moet natuurlijk gewoon lekker zijn.

Beoordeling
Tijdens de wedstrijdbijeenkomst presenteren de deelnemers op locatie hun creatie. De jury let daarbij op de verbinding met Iemandsland presentatie en smaak! Tijdens het beraad van de jury worden de deelnemers vermaakt met verhalen over de voorstelling, filmpjes, muziek van Bert Hadders en een optreden van Lammert Moaze (Arno van der Heyden).

Meedoen
Alle inwoners van de Veenkoloniën mogen meedoen. Opgeven kan tot 1 mei via ria@iemandsland.com

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.