Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Wandelen door het ‘oude centrum’ van Stadskanaal

Stationsstr0027STADSKANAAL – Op zondag 26 april a.s. sluit het Streekhistorisch Centrum te Stadskanaal het seizoen van zondagmiddag activiteiten af met een rondwandeling onder leiding van een gids. Herman ter Veen, oud-beleidsmedewerker van de gemeente Stadskanaal en jarenlang betrokken bij het Streekhistorisch Centrum, neemt de deelnemers aan de wandeling mee door het gebied dat van oorsprong het centrum van Stadskanaal (W) vormde. Bij het Station van de spoorlijn STAR kwamen vele reizigers aan en stapten er over, er ontstond bedrijvigheid, er kwamen hotels, restaurants en andere ontspanningsgelegenheden.  Er zal er ook worden verteld over de grote variatie aan bouwstijlen en functies van woningen en gebouwen die nog in dit gebied te vinden zijn.

De wandeling gaat van start bij het STAR-station waar men ook kan parkeren. Aanmelden is noodzakelijk: er kunnen maximaal 25 deelnemers mee.  Aanmelden kan tijdens kantooruren via 0599-612649 of per mail: info@streekhistorischcentrum.nl. De deelnamekosten bedragen € 2,50. Meer informatie: 0599-612649

 Bij de foto: Het STAR-station in de tijd dat het er nog een komen en gaan van reizigers was (collectie SHC).

 

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.