Direct naar de inhoud.

Politie waarschuwt voor babbeltrucs

  • door:
  • op:

PolitieStadskanaal – De afgelopen week heeft de politie diverse meldingen gekregen van babbeltrucs in de gemeente Stadskanaal. Een man deed zich voor als gemeenteambtenaar van de gemeente Stadskanaal. Per telefoon maakt hij een afspraak met ouderen voor bijvoorbeeld een gesprek over hulp in de huishouding. De man komt binnen zonder legitimatie en doorzoekt vervolgens de woning. Van een gesprek is vervolgens geen sprake meer.

Advies politie
De politie adviseert om een onbekende in principe niet binnen te laten. Mocht u de persoon toch binnen willen laten, spreek dan een tijdstip af waarbij een bekende van u aanwezig is en geef dit ook aan de persoon bij deur aan. Laat u in geen geval onder druk zetten om de persoon toch direct binnen te laten. Schaam u niet om legitimatie te vragen, als iemand te goeder trouw is, zal men het geen probleem vinden zich te legitimeren. Heeft u ook maar enige twijfel over de persoon en/of het verhaal, laat iemand dan sowieso niet binnen.

1-1-2 bij verdachte situatie
Als u een situatie niet vertrouwt, bel dan direct de politie via 1-1-2. Met uw gegevens kunnen we oplichters proberen op te sporen. Bent u slachtoffer van een babbeltruc, doet u dan aangifte bij de politie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-