Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Groots bevrijdingsfeest in Mussel

bevrijding 1945 - 2015MUSSEL – In de week van 5 mei a.s. wordt in het dorp Mussel uitgebreid stilgestaan bij Bevrijdingsdag. Dit wordt gedaan aan de hand van het thema ‘ Sprookjes’. De wijze van vieren van het Bevrijdingsfeest is authentiek: Zo wordt er een optocht gehouden, is het dorp versierd en zijn er gedurende de rest van de dag diverse activiteiten voor jong en oud.

De organisatie is in handen van een kernteam dat een aantal taken heeft gedelegeerd aan ad-hoc buurtverenigingen, die zowel een kar voor de optocht als ook de versiering van de straat organiseert. Dit kernteam werkt nauw samen met onder andere de Handelsvereninging “Ondernemend Mussel” en de “Vereniging voor Plaatselijke Belangen Mussel” (PBM). Verder wordt er een beroep gedaan op individuele plaatselijke ondernemers, scholen, stagiaires, en andere vrijwilligers om het geheel in goede banen te leiden.

’s Avonds is er op het evenemententerrein een grote barbecue ter ere van het 100-jarig bestaan van PBM.
Op zaterdag 9 mei is er een groots afsluitend feest met “Diep Triest”

 

Het complete weekprogramma:

Op 3 zondag mei is er een samenkomst. Aanvang 19.00 uur. Thema VRIJHEID. Na de dienst is er koffie, thee of ranja.

Op maandag 4 mei herdenken we de Nederlandse oorlogsslachtoffers. We komen samen in de tent op het evenemententerrein om 18:45. Na de bijeenkomst is er een stille tocht met als eindpunt het monument aan het Wagenspoor. Na de herdenking kunt u weer terecht in de tent om na te praten. Koffie gratis.

5 mei Bevrijdingsdag: De straten en de praalwagens (opstellen Laakstraat-terrein) worden gejureerd. Om kwart over negen worden de prijzen uitgereikt. Om half tien wordt de dag geopend op de hoek van de Molenstraat en de Kolkweg. Aansluitend optocht. Het einde van de optocht is bij de feesttent op het evenemententerrein, (Slenkweg) waar de wagens opgesteld worden.Ca. 13.30 start motortocht. Opgeven bij J.A. Westendorp, 0599454910 en F. Meijer 0653115968. Dan start ook de brommertocht, opgeven bij G.Wilkens 0657996818 en R.Klok 0638925888. Kosten motor- en brommertocht 5 Euro. Verzamelen bij de feesttent. Ook is er deze middag de traditionele kindermiddag. Aanvang 14:00. Het wordt een sprookjesachtige  tocht door de straten van Mussel. Vertrek bij de feesttent. ’s Avonds is er een dorpsbarbecue ter ere van het 100-jarig bestaan van de “Vereniging voor Plaatselijke Belangen Mussel”, oftewel PBM. Deze begint om 18.00 uur.

Woensdagmiddag 6 mei, Ouderenmiddag. We gaan varen met “De Snikke” van 13.30 tot 16.30 uur. Tijdens de vaartocht krijgt u koffie met een plak cake. Er kunnen maximaal 25 personen mee. Vol = vol. We vertrekken vanuit de feesttent op het evenemententerrein om 13.00 uur. ’s Avonds is er een bedrijven beurs, georganiseerd door de Handelsvereniging Ondernemend Mussel (HOM) in de tent. Tijdens deze avond presenteren leden van de HOM zich en worden demonstraties gegeven. De tent is open van 18.00 tot 23.00 uur.

Donderdagmiddag 7 mei organiseert S.V. Mussel een voetbalstad voor de jeugd. De voetbalstad bestaat uit 10 onderdelen, denk hierbij aan een pannakooi, levend tafelvoetbal en nog veel meer leuke onderdelen. Je speelt elk onderdeel ongeveer een kwartier, dat is dus een hele middag voetbal-plezier. De voetbalstad is voor alle jeugd, iedereen is donderdagmiddag dan ook van harte welkom om mee te doen en de entree is gratis. Voor meer informatie: www.voetbalcity.nl/voetbalstad.html. ’s Avonds is er een voetbalwedstrijd tussen FC Emmen C1 en Jeugdspelers van SV Mussel (13-17jaar).

Vrijdagavond 8 mei. Toneelvereniging VAKA  speelt dit jaar “DE TUINKABOUTER. De klucht is in 3 bedrijven, geschreven door Gudrun Ebner en omgezet in het dialect door Ben ten Velde. Jans Bakker heeft als hobby tuinkabouters en buurvrouw Ingrid houd er helemaal niet van. Dit komt tot hilarische hoogtepunten. Wilt U daar getuige van zijn en zeker zijn van een plek in de feesttent geeft U zich dan op bij de volgende personen. De avond begint om 8 uur en de entree is 4 euro. Alie Wubs, 0599454684,  Gretha Moorlag, 0599454008 of Hillie Wilkens, 0599454723

Zaterdagavond 9 mei. Grote, afsluitende feestavond van de activiteitenweek met Feestband “Diep Triest”. Kaarten in de voorverkoop verkrijgbaar bij S-Markt Scholte, Juwelier Mulder en Johan Schuitema. Meer info: www.dieptriest.nl.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.