Direct naar de inhoud.

Organisaties langs 11.395 voordeuren in Stadskanaal voor Oranje Fonds Collecte

  • door:
  • op:

Oranje FondsSTADSKANAAL – Van maandag 27 april tot en met zaterdag 2 mei gaat The Gate Stadskanaal in de gemeente Stadskanaal op pad voor de eerste landelijke Oranje Fonds Collecte. Zij bellen aan bij 11.395 voordeuren. De collecteweek sluit aan op het evenement Lang Leve de Club op 25 april, waar we 200 jaar recht op vrijheid van vereniging en vergadering vieren. Uit onderzoek* blijkt dat 85 procent van de Nederlanders het belangrijk vindt dat je je in Nederland mag verenigen en eveneens 85 procent bestempelt vrijwilligers bij stichtingen en verenigingen als onmisbaar. Heel Nederland kan hen nu helpen door te geven aan de deur.

Nederlanders kennen vooral een sociaal belang toe aan stichtingen en verenigingen. Driekwart vindt bijvoorbeeld dat mensen minder eenzaam zijn door het bestaan van deze organisaties. Ook zijn ze belangrijk voor de binding in de samenleving en voor het ondersteunen van zwakkere groepen in onze maatschappij. Met de Oranje Fonds Collecte kunnen zij nu extra geld ophalen voor al hun kleine en grote wensen. Tennisvereniging De Mepsche uit Niekerk wil de accommodatie opknappen, buurthuis De Badde uit Nieuwe Pekela spaart voor iets extra’s voor de vrijwilligers en Stichting Het Kopland uit Groningen heeft spullen nodig voor de vrouwenopvang.

collectebusDe Oranje Fonds Collecte vindt voor het eerst plaats in het hele land. De helft van het opgehaalde bedrag is voor de collecterende organisatie. De andere helft kent het Fonds toe aan sociale initiatieven in dezelfde provincie. Zo blijft al het opgehaalde geld dichtbij.

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar steunde het met € 27,4 miljoen initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

*Ipsos ondervroeg 1044 Nederlanders tussen de 15 en 60 jaar oud, in opdracht van het Oranje Fonds.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal