Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Janny de Vries Eleveld onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Janny de Vries lid in de Orde van oranje NassauVLAGTWEDDE – “Moeder Overste” zo wordt ze vaak met veel respect genoemd, Janny de Vries, vrijwilligster bij o.a. Radio Westerwolde. Altijd staat ze voor iedereen klaar, heeft voor elk een luisterend oor en regelt van alles. Maar dit had zij vanmorgen niet verwacht. Met een smoes werd zij door Radio Westerwolde voorzitter Jan Rengers naar de studio gelokt, waar tot haar grote verrassing haar man, kinderen, kleinkinderen, familie, burgemeester Leontien Kompier, vrienden en vrijwilligers van Radio Westerwolde haar op zaten te wachten.

 

Radio Westerwolde

Janny is al meer dan 16 jaar actief bij Radio Westerwolde (RWW), de lokale streekomroep voor de gemeenten Vlagtwedde, Bellingwedde en Pekela’s. Hier is zij gemiddeld 15 uur per week te vinden. Zij is verweven met vele onderdelen van de omroep. “We maken radio met elkaar, voor luisteraars met vele achtergronden, kortom voor de gehele samenleving en dat is het mooiste wat je kunt doen” is een van haar uitspraken. Janny maakt als secretaresse deel uit van het bestuur; een functie die veel werk en administratie met zich meebrengt. Naast de bestuursfunctie houdt zij, samen met een van de andere vrijwilligers, sollicitatiegesprekken met kandidaat medewerkers van Radio Westerwolde. Daar hoort, wat het radiogedeelte betreft, ook een stemmentest bij.

Van de afdeling “religieus” is Janny eindredacteur en is zij verantwoordelijk voor de organisatie, inhoud en presentatie van de programma’s met een religieuze achtergrond. Daarnaast presenteert zij de programma’s: Diverdoatie, een streektaal-programma op de zaterdagochtend, en Muziek voor het Hart, een verzoekprogramma met een religieuze achtergrond op de maandagavond. Voor het programma “Wiener Melange”, met licht klassieke muziek op de zondagochtend, is zij inval-presentator.

Ook is zij vaak te vinden in de locatiewagen tijdens rechtstreekse uitzendingen bij evenementen binnen het uitzendgebied van de radio en is zij betrokken bij de activiteitenagenda van Radio Westerwolde, die dagelijks wordt ingepast in een aantal radio-uitzendingen en op de website www.westerwoldeactueel.nl . Daarnaast is zij actief als vrouw, vriendin, moeder, oma en op tal van andere sociale en maatschappelijke vlakken.

Burgemeester Kompier noemde haar een voorbeeld voor alle vrijwilligers in het algemeen en voor die van Radio Westerwolde in het bijzonder. Zij kreeg dan ook met liefde de meer dan verdiende decoratie opgespeld. Dit werd beklonken met een luid applaus en een oranjebitter.

[ tekst/bron: Radio Westerwolde / foto: Catharina Glazenburg ]

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.