Direct naar de inhoud.

Nieuw provinciebestuur Groningen gaat andere koers varen

  • door:
  • op:
Twitter bericht DvhN
Twitter bericht DvhN

GRONINGEN – Het nieuwe provinciebestuur vindt dat de gaswinning teruggebracht moet worden naar 27 miljard kuub per jaar. En aan de Dialoogtafel moet meer inbreng komen van bewoners, zo vindt de coalitie van SP, CDA, D66, ChristenUnie en GroenLinks. ‘We hebben een historisch akkoord gesloten’, zegt SP-fractievoorzitter Sandra Beckerman.

Het coalitie-akkoord moet ervoor zorgen dat de burger het vertrouwen in de politiek terugkrijgt. Grote verrassing als nieuw gedeputeerde is SP’er Eelco Eikenaar. Hij was eerder tot 2012 gemeenteraadslid in de Stad Groningen. Daarna werkte Eikenaar voor de SP-fractie in Den Haag. De overige gedeputeerden zijn Fleur Gräper (D66), Patrick Brouns (CDA), Nienke Homan (GroenLinks) en Henk Staghouwer (CU). De gedeputeerden gaan voltijds werken.

Herindeling
Over de gemeentelijke herindeling meldt de coalitie dat die niet wordt opgelegd, in tegenstelling tot de tot nu toe gevaren koers. ‘Gemeenten bepalen zelf het proces van herindeling. We ondersteunen de initiatieven die gemeenten aandragen.’

Windparken
Het nieuwe college van Gedeputeerde Staten gaat voor windparken op zoek naar ‘meer geschikte locaties waar zo veel mogelijk draagvlak voor is en die voor zo min mogelijk overlast zorgen.’ Het vertrekkende college had drie locaties voor windparken in onze provincie. – Het beoogde college wordt aanstaande woensdag geïnstalleerd.

Provincie / DvhN / RTVN  ]



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal